Catalunya Diari

L’assassí de la Laia diu que sentia veus dins del seu cap

Joan López Ortiz patia brots psicòtics com a conseqüència de la cocaïna que consumia

Joan López, presumpte assassí de la Laia, amb les lesions provocades pels tiets de la nena mentre és dirgit pels Mossos d'Esquadra
Joan López, presumpte assassí de la Laia, amb les lesions provocades pels tiets de la nena mentre és dirgit pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

Segueixen les novetats en el cas de la petita Laia Alsina. Ara, totes les mirades estan posades sobre Joan López Ortiz, el presumpte assassí de la nena, que va ser detingut el mateix dia del succés i que aquest dijous passa a disposició judicial.

Segons fonts del seu entorn, Joan López «deia que sentia veus dins del seu cap». Aquestes veus s’engloben dins els atacs psicòtics que havia patit el presumpte assassí recentment, del qual diuen que havia canviat molt en els últims mesos, segons fa públic ‘El Español’.

Però ‘les veus’ no eren l’únic problema de López, ja que també creia que el perseguien contínuament i que s’estava tornant boig. L’origen de tots aquests problemes psicològics era la quantitat de cocaïna que consumia habitualment, que havia augmentat en els últims temps per l’estat deprimit en el qual es trobava i a les crisis d’ansietat que patia, tal com vam informar a ‘CatalunyaDiari.cat’ quan vam dur a terme un perfil del presumpte culpable.

La defensa podria utilitzar els brots psicòtics de López com a mòbil del crim

L’únic que podria tenir una mica de fonament és la mania persecutòria, derivada dels embolics en què s’havia ficat López, de les baralles que havia tingut amb els seus camells i dels diners que els hi devia.

Segurament aquest serà el camí que prendrà la defensa del presumpte assassí per mirar de reduir la condemna de l’acusació. Amb molta probabilitat el seu advocat, Álex Zaragüeta, s’aferrarà a aquesta idea dels atacs psicòtics i demanarà un informe mèdic per tal de demostrar els problemes mentals que patia el seu client, utilitzant-ho com el motiu principal que va portar a López a posar fi a la vida de la Laia.

A més a més, l’advocat podria al·legar que el seu client havia consumit drogues i begudes alcohòliques la mateixa tarda dels fets, i per tant no disposava de plenes facultats mentals quan va assassinar presumptament a la nena. Tot això, sumat als atacs psicòtics i la depressió que s'ha mencionat anteriorment, podrien condicionar la condemna de López reduint bastant la sanció final.

Diverses persones davant la casa de López Ortiz, a l'espera que arribés a fer la reconstrucció
Diverses persones davant la casa de López Ortiz, a l'espera que arribés a fer la reconstrucció | Guillem RS.

 

Durant la reconstrucció dels fets, López va estar a punt de confessar

Joan López Ortiz passarà aquest matí a disposició judicial, tot i que de moment no ha volgut col·laborar amb la policia, ni durant la seva estança en dependències policials ni durant el registre de més de 12 hores que va tenir lloc en el seu domicili. I això que va haver-hi diverses ocasions en què López va estar a punt d’esfondrar-se.

Però finalment es va mantenir ferm, i per suggeriment de la seva defensa no va dir ni una paraula, ni durant el registre ni a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Es creu que és molt probable que en la seva declaració davant el judici digui que estava sota l’efecte de les drogues i que no recorda res.

Però la casa de l’acusat estava plena de restes biològiques de la Laia, malgrat els seus esforços per deixar-ho tot net. I el fet que la nena fos trobada pels seus tiets sense la part inferior de la roba fa augmentar exponencialment la idea que van existir abusos sexuals per part d’Ortiz.

El que està clar és que la història encara té molt recorregut, i que el Joan haurà d’assumir un càstig bastant més dur que els diversos cops que va rebre per part dels familiars que van trobar el cos sense vida de la nena.

De fet, si no arriba a ser pels Mossos d’Esquadra, que van aparèixer de seguida a escena i que aquests dies han evitat que la gent calmés les seves ganes de revenja, potser avui López Ortiz ni tan sols podria ser jutjat.


Comentaris

envia el comentari