Catalunya Diari

Els Mossos alerten d’una nova estafa a través del correu electrònic

Segons el missatge, només contestant a l'email rebut, es pot guanyar un premi de 250.000 euros, cosa que és falsa

Aquesta és el cos del correu elèctronic de l'estafa
Aquest és el correu electrònic de l'estafa | Mossos d'Esquadra

Les noves tecnologies no només estan aportant coses positives a la nostra vida quotidiana sinó que cada cop més s’estan convertint en una nova eina per als estafadors. Fa uns dies ja parlàvem d’un engany a la plataforma de Whatsapp, ara els mossos ens tornen a alertar d’una nova estafa a través del correu electrònic.   

Es tracta d'un nou cas de 'phishing', pràctica a través de la qual els estafadors proven d’aconseguir les dades personals o bancàries de qui rep el correu fent servir falses promeses. Aquest cop, crida l’atenció que utilitzin, no se sap si per error o com a reclam, la figura d’un personatge molt conegut internacionalment com  la persona a qui se li pot reclamar un substanciós premi.

Es promet un premi de 250.000 € només per contestar un correu     

Sense haver jugat a cap loteria o participat a cap tipus rifa, el missatge enviat pels estafadors ens informa que som els afortunats guanyadors d’un premi de 250.000 €. Per tenir al nostre poder aquesta enorme quantitat de diners, només hem d’enviar un correu electrònic a un curiós destinatari.

Els estafadors ens demanen que ens posem en contacte amb l’exsecretari general de l’ONU, Koffi Annan, sigui per correu electrònic o per telèfon. L’exlíder internacional no és l’únic personatge conegut que s'utilitza a l’estafa. Al suposat tiquet guanyador, apareix la fundació Bill Gates i també Microsoft com les entitats que han promogut aquest sorteig que, en cas de ser real, podria canviar la vida de qualsevol. 

Rebre paranys com aquest al nostre correu és cada cop més habitual, és per això que des de la policia ens avisen constantment d’aquest tipus d’enganys. I és que com recullen a la seva piulada, ningú regala així com així diners i podríem ser nosaltres qui finalment en perdéssim una quantitat important.

  

Un Samsung Galaxy S9, un altre reclam dels estafadors 

No fa massa dies que ens fèiem ressò d'una alerta similar per part del cos policial. En aquest cas, l'esquer utilitzat era un telèfon d'alta tecnologia, el model Galaxy S9 de Samsung, el qual regalaven simplement per bon client. 

Sigui sota la promesa d'un regal material o d'un premi econòmic, aquest tipus de correus són una estafa cada cop més freqüent amb la qual hem d'anar amb molt de compte. Davant de qualsevol dubte sobre la procedència d'aquest tipus de missatge, la millor opció és denunciar-ho a les forces policials. 


Comentaris

envia el comentari