Catalunya Diari

L'Ajuntament d'Oliana insta preventivament a no beure aigua de l'aixeta mentre s'analitzen uns olis i greixos detectats

La mesura, que s'aplica des de dilluns al vespre, s'allargarà fins que el Departament de Salut en certifiqui la seva qualitat

Els habitants d'Oliana (Alt Urgell) han hagut de recórrer preventivament, des d'aquest dilluns al vespre, al consum d'aigua embotellada mentre s'analitza si la de l'aixeta conté olis o greixos que puguin arribar a ser tòxics. L'empresa Cassa, gestora del servei de subministrament al municipi, ha agafat diverses mostres en els darrers dies amb l'objectiu de revisar més paràmetres, que fins i tot la normativa que en dictamina la seva potabilitat no contempla, per determinar si el seu origen és natural o, per contra, prové d'algun hidrocarbur.

Pla general d'una persona comprant aigua embotellada en un supermercat d'Oliana
Pla general d'una persona comprant aigua embotellada en un supermercat d'Oliana | LleidaDiari.cat

Els dubtes sobre la seva qualitat es van produir el passat 16 de maig, quan un veí va informar el consistori sobre la possible presència d'aquestes substàncies a l'aigua de boca. A partir d'aquell moment es va començar a analitzar i aquest dilluns el Departament de Salut va recomanar que, de forma preventiva, se'n restringís el consum. Per tractar aquesta qüestió i a l'espera que la conselleria certifiqui que tot està correcte, l'alcalde l'Oliana, Miquel Sala, s'ha reunit aquest dimecres amb responsables de l'empresa i de Salut.

Pla general de l'alcalde Oliana, Miquel Sala, fent córrer l'aigua d'una font del municipi
Pla general de l'alcalde Oliana, Miquel Sala, fent córrer l'aigua d'una font del municipi | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari