Catalunya Diari

Les nevades deixen atrapats 90 nens en una casa de colònies de Montoliu de Segarra

Els petits s'han quedat sense electricitat per a la cuina i sense poder-se escalfar

Un total de 90 infants d'entre 4 i 14 anys que es trobaven de colònies a Montoliu de Segarra s'han quedat sense electricitat per a la cuina i sense poder-se escalfar després de les nevades registrades durant la nit i la matinada d'aquest dissabte. L'alcalde de la localitat, Vicens Roig, ha explicat que el tall va començar aquest dissabte a les 07.00 hores i 24 hores després encara continuen sense subministrament, «sense que ningú ens hagi explicat quant durarà ni què ha passat exactament». No obstant, segons avança 'La Vanguardia', els nens han pogut tornar aquest diumenge al migdia a les seves cases.

Roig s'ha mostrat molt indignat perquè «la sensació que tenim és que estem abandonats i deixats totalment, la impotència és molt gran» i s'ha mostrat preocupat perquè els més afectats són gent gran i els nens i nenes de la casa de colònies, persones especialment vulnerables. Roig també ha explicat que s'assessoraran per decidir si poden fer alguna reclamació a la companyia i donaran suport als propietaris de la casa de colònies si decideixen fer-ho. I ha conclòs: «No sé si denunciar servirà per alguna cosa, el que volem és que no torni a passar mai més».


600 abonats sense llum
El nombre d'abonats de la demarcació de Lleida afectats per l'avaria elèctrica d'aquest dissabte és d'uns 600, segons ha informat Endesa. La companyia treballa amb la previsió que durant la tarda d'aquest diumenge l'avaria quedi completament resolta i no descarta posar més grups electrògens si convé. Segons Endesa, tots els afectats a hores d'ara són clients aïllats com masies o granges, i ja no hi ha cap nucli urbà afectat. Els talls van arribar a deixar sense llum més de 9.000 abonats de 22 municipis de les comarques de Lleida.

La neu caiguda aquest dissabte a la zona va malmetre alguns cables que s'han hagut de reparar després d'inspeccionar-los amb un helicòpter. L'avaria més important va afectar un cable d'alta tensió a Ponts. Segons la companyia, a hores d'ara no queda cap nucli urbà afectat, sinó clients aïllats, com masies o instal·lacions agrícoles, que en aquests casos són els últims de recuperar el servei.

El president d'ERC a Ponent, Carles Comes, ha anunciat que aquest dilluns presentaran una queixa al departament d'Empresa i Coneixement per demanar que la Generalitat sancioni l'empresa per la gestió que ha fet de les incidències del temporal. Segons Comes, les tempestes d'aigua i neu estaven anunciades i Endesa no va actuar amb prou anticipació i, a més, la gran quantitat de talls de llum registrats arreu del territori «demostra que hi ha una manca de manteniment de les línies elèctriques, que estan cada vegada més deixades». «És inconcebible que el 2017 ens passin aquestes coses i que hi hagi aquesta deixadesa per part de la companyia», remarca. Comes ha explicat que la queixa es presentarà en representació de tots els consistoris afectats, independentment del partit que els governi, perquè «el problema de la llum no té color polític».

Alguns dels municipis on han estat més hores sense llum van ser Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà, El Soleràs, a les Garrigues, o Montoliu de Segarra.


Comentaris

envia el comentari