Catalunya Diari

Alerta sanitària per listèria en la marca 'La Montanera del Sur' de Màlaga

El producte 'Chicharrón Especial' ha donat positiu en el bacteri en les anàlisis provisionals realitzades per la Junta d'Andalusia

Nueva alerta sanitaria por positivo en listeria en la carne de la marca 'La Montanera del Sur'
Nova alerta sanitària per positiu en listèria en la carn de la marca 'La Montanera del Sur'| Cedida

La Junta d'Andalusia ha declarat una nova alerta sanitària per listeriosi que afecta el producte 'Chicharrón Especial' de la marca 'La Montanera del Sur', que elabora l'empresa Incarybe, domiciliada a Benajoán, a Màlaga. La Conselleria de Salut i Famílies ha informat que hi ha una persona afectada. La Junta ha decretat el tancament de la factoria i la immobilització de tots els seus productes de forma cautelar.

L'empresa ha cessat la producció de manera voluntària, segons informa la mateixa Junta. També indica que el 6 de setembre 7 membres d'una mateixa família van anar a l'hospital amb símptomes d'intoxicació alimentària després d'haver consumit aquest producte en un restaurant de Ronda. Una d'aquestes persones, un home de 47 anys de Palència, ha donat positiu per listèria. Tres persones més han donat negatiu i les proves de tres més estan pendents de resultats.

Tres defuncions i dos centenars d'afectats

Es tracta de la tercera alerta per listeriosis activada des d'Andalusia durant l'estiu, després de l'alerta sanitària decretada a l'agost per consum de la carn entatxonada marca 'La Mechá'. El bacteri ha generat més de 200 afectats en la comunitat autònoma i tres morts.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari