Catalunya Diari

El brot de Covid-19 detectat a la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell continua creixent

Al conjunt de les residències de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran hi ha més de 300 casos actius

Imatge de les mans d'una persona de la tercera edat
Imatge de les mans d'una persona de la tercera edat. | Pixabay

El brot de coronavirus detectat la setmana passada a la residència de gent gran la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell, a la comarca de l'Alt Urgell, afecta ja a un total de 64 persones, 53 de les quals són residents i 11 més treballadors del centre, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Aquesta xifra suposa el doble de positius respecte al nombre d'afectats d'aquest dilluns, dia 16 de novembre, dia que es va informar que la residència de la tercera edat la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell comptava ja amb 30 persones contagiades de coronavirus.
 
 
Pel que fa als casos actius en el conjunt d'equipaments d'aquest tipus de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran hi ha 302 casos, 221 dels quals corresponen a les comarques de Ponent i 81 a les de muntanya. La residència de Bellvís, a la comarca del Pla d'Urgell, és la més afectada, amb 68 positius entre els residents (un més que fa una setmana) i 20 entre els empleats (nou més que fa una setmana).
 
 

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
Mentre, a la residència Sant Domènech de Balaguer hi ha 42 casos actius de coronavirus, 33 dels quals entre els residents i nou entre la plantilla. A Verdú, a l'Urgell, també hi ha uns altres 42 contagiats a la residència Mare Marcel·lina, dels quals 31 són usuaris i onze són empleats. En aquest cas, però, l'equipament té la categoria groga perquè els positius estan a punt d'acabar el període d'aïllament. El mateix passa amb dos centres de la ciutat de Lleida: La Teva Llar, que té 29 residents i 9 empleats afectats, i la residència Castrillón, on s'han detectat deu casos entre els usuaris i un entre els treballadors.
 
 
Pel que fa a les comarques del Pirineu, a la residència Serafí Casanovas de Sort hi ha 13 dels 35 usuaris afectats i tres dels seus 35 empleats. Finalment, a Bellver de Cerdanya, només hi ha el cas actiu d'un resident, el qual acaba el seu període d'aïllament el pròxim dilluns.

Comentaris

envia el comentari