Catalunya Diari

Lleida es desperta amb carrers tallats amb motiu de la vaga del 8M

Els autobusos urbans han hagut d'aturar la marxa

Els autobusos de Lleida no poden circular pels actes de la vaga del 8M a Lleida
Els autobusos de Lleida no poden circular pels actes de la vaga del 8M a Lleida | LleidaDiari.cat

Els actes de la vaga feminista del 8M s'han començat a notar aquest matí a Lleida amb els talls d'alguns dels principals accessos a la ciutat. Un dels més destacats ha estat el de la zona dels Instituts amb l'avinguda Catalunya. En aquell punt, l'afectació s'ha donat pels turismes que volien accedir a Blondel i l'Avinguda Catalunya, així com al campus universitari de Cappont. Un dels sectors més afectats ha estat el dels autobusos urbans, que s'han vist obligats a detenir el seu trajecte davant els piquets i la impossibilitat de seguir amb la seva marxa.

Actes de la vaga del 8M a Lleida
Més imatges dels autobusos de Lleida aturats | LleidaDiari.cat

 

A més a més, els manifestants han tirat alguns contenidors i els han situat enmig de la via fent impossible el pas de turismes. Lleida se suma aquest divendres a la multitud d'actes que s'han programat amb motiu de la vaga feminista. El més destacat és el de la manifestació de les 18.00 hores d'aquesta tarda en la qual s'espera l'afluència de milers de persones.

El tall a l'avinguda Catalunya de Lleida
El tall a l'avinguda Catalunya de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Més talls a Lleida
Més talls a Lleida | LleidaDiari.cat

 

Les afectacions de la vaga feminista del 8 de març

El 8-M, Dia Internacional de la Dona, és la data marcada per la vaga feminista a favor dels drets de les dones i totes les desigualtats de gènere: violència masclista, diferència de salaris i poca visibilitat, entre d’altres. Organitzacions i plataformes feministes ja estan a punt per dur a terme un gran nombre d’actes reivindicatius a tota Catalunya. Cal recordar que l’any passat la vaga va tenir un gran èxit i va aconseguir convocar centenars de milers de dones per denunciar la desigualtat de gènere.

El lema de la protesta a Catalunya és: «Ens aturem per canviar-ho tot. Ni un pas enrere». I a la pregunta que afectarà la vaga? Es preveu fer una aturada de 24 hores, no només laboral, sinó també en termes de consum, sanitat i educació per reclamar millores en la bretxa salarial, que s’acabi la violència sexual, la LGTBI-fòbia i el tràfic de dones, entre altres denúncies.

Afectacions al transport públic

En grans ciutats com Barcelona el transport públic patirà afectacions en funcions del seguiment que tingui. TMB reduirà els serveis mínims al 50% de 06.30 hores a 09.30 hores i de 17.00 hores a 20.00 hores. La resta de la jornada els serveis es reduiran al 25%. Pel que fa a Renfe ha fixat un servei mínim del 33% en trens de Rodalies durant tot el dia.

Els serveis mínims seran d’un 72% en línies d’AVE i llarga distància, 65% en les línies de mitjà distància i del 26% en el cas dels trens de mercaderies. A més s’han cancel·lat, a tota Espanya, 224 trens de mitja distància i 107 AVE i trens de llarga distància, segons informa ‘elPeriódico’.


Comentaris

envia el comentari