Catalunya Diari

Lleida tanca l'any sense crims per primera vegada en vint anys

Des que els Mossos d'Esquadra, encarregats d'investigar aquests delictes, estan desplegats a la demarcació

Treballadors de la funerària s'enduen el cadàver de l'home aparegut mort amb signes de criminalitat a Artesa de Segre | LleidaDiari.cat

La demarcació de Lleida ha tancat el 2019 sense crims. És el primer any que no es registra cap mort violenta en els vint anys que els Mossos d'Esquadra, encarregats d'investigar aquests delictes, estan desplegats a la demarcació.

L'última va ser la d'un veí d'Artesa de Segre (Noguera) que va aparèixer sense vida i amb signes de violència a casa seva el 4 de desembre de 2018. És l'únic crim que està pendent de judici. Els dos principals sospitosos, un noi i una noia, són en presó provisional. L'altre crim del 2018 es va resoldre amb un acord entre les parts, el 17 de desembre de 2019.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Nou anys de presó per un delicte de lesions

L'acusat de la mort del seu company de cel·la al Centre Penitenciari de Ponent, el 31 de juliol de 2018, va acceptar nou anys de presó per un delicte de lesions amb l'agreujant de reincidència i un delicte d'homicidi per imprudència greu.

D'entre els anys més negres a la demarcació de Lleida hi ha el 2017, un any de rècord especialment tràgic en què es van cometre quatre crims amb cinc víctimes mortals, ja que un d'ells va ser doble: l'assassinat de dos agents rurals a Aspa (Segrià) a mans d'un caçador, a trets d'escopeta, el 21 de gener. Tots els crims del 2017 i el de la presó de Lleida del 2018 s'han jutjat aquest 2019 i totes les sentències han estat condemnatòries. L'acusat pel doble crim d'Aspa ha estat condemnat a 45 anys de presó.

El crim del carrer Acadèmia de Lleida

El 2017 també es va trobar morta al seu pis, al carrer Acadèmia de Lleida, una funcionària d'Ensenyament. Va ser el 17 de febrer. El seu homicida, un instal·lador de fibra òptica, ha estat condemnat a vint anys de presó. A Bellvís (Pla d'Urgell), un jove de 23 anys va matar a ganivetades la seva mare i va ferir el seu germà durant una discussió el 7 d'abril. Va acceptar deu anys de presó.

Per últim, es va trobar a Barcelona al maleter del seu cotxe el cadàver d'un home desaparegut a Torre-Serona (Segrià) el 19 de juny i es va detenir el seu cunyat, un empresari carni lleidatà. Josep Puiggròs ha estat condemnat a 12 anys de presó per homicidi, gràcies a un acord entre les parts.

L'últim crim, a Artesa de Segre

L'últim crim registrat a les comarques de Lleida a estat el de l'home trobat a casa seva a Artesa de Segre, el 4 de desembre de 2018. Estava nuu, amb un objecte a la gola, amb signes d'haver estat lligat i en estat inicial de descomposició perquè la calefacció estava encesa. També hi havia indicis d'incendi i es va establir que l'home, de seixanta anys, havia mort feia uns dies.

Llavors els Mossos d'Esquadra van detenir tres joves, veïns de Lleida d'entre 19 i 21 anys, en relació amb la mort de l'home. Per a dos d'ells, un noi i una noia, es va establir presó incondicional i per a l'altre noi presó sota fiança de 500 euros, que va pagar per sortir-ne. Se'ls acusa dels delictes d'homicidi, detenció il·legal, estafa bancària i incendi. Segons fonts pròximes al cas, a més dels tres detinguts inicialment, els Mossos d'Esquadra han detingut en els últims mesos diverses persones més que estarien acusades d'encobriment, la majoria d'elles familiars dels presumptes autors del crim.


Comentaris

envia el comentari