Catalunya Diari

Una lleidatana es converteix en peça clau per condemnar a un jihadista

L'acusat va contactar amb la noia resident a Lleida a través de Facebook

Una jove musulmana veïna de Lleida, segons avancen els diaris Segre i La Mañana, va ser aquest dilluns peça clau per a la condemna de vuit anys de presó interposada per l'Audiència Nacional al marroquí Abdeljalil Ait El Kaid, acusat de voler cometre un atemptat contra la Sagrada Família de Barcelona. Segons es desprèn de la celebració del judici, l'acusat va contactar amb la noia resident a Lleida a través de Facebook per tal de convèncer-la perquè col·laborés en l'atemptat.

Fins i tot, segons va confessar la noia durant el judici, l'home li va oferir que es casés amb ell. Durant gairebé un mes, El Kaid, que havia arribat a Síria el 2014 per rebre entrenament militar, va intentar comprovar que la persona amb la qual parlava no era un policia i, un cop dissipada aquesta sospita, va continuar amb la seva tasca d'adoctrinament «desenvolupant un alt nivell de confiança amb la testimoni». 

Els missatges que ho destapen tot

Això el va portar a enviar-li missatges com «hem de matar els infidels allà a Europa com ells estan matant musulmans aquí». «Quan la testimoni va mostrar els seus dubtes i pors d'un atac a Espanya, el processat li va confirmar l'existència d'armes i dones per dur a terme accions i només faltaria que acudissin els homes», relata el fiscal, que afegeix que el condemnat va demanar a la testimoni que organitzés la logística amb una tercera persona per cometre un atemptat.

Per la seva part, durant el judici, la dona va declarar que quan es va adonar que li estava intentant captar per cometre atemptats va decidir denunciar-lo davant dels Mossos d'Esquadra, als quals va facilitar el seu telèfon mòbil i la seva tauleta perquè analitzessin les seves converses amb l'acusat primer a Facebook i després per Whatsapp i Skype.


Comentaris

envia el comentari