Catalunya Diari

Localitzen un os abatut a trets en una zona limítrof amb l'Alt Pirineu i Andorra

El govern francès i diverses entitats conservacionistes condemnen l'acció i demanen que se substitueixi l'exemplar

Pla de detall de l'os localitzat al departament de l'Arieja abatut a trets. Imatge del Ministeri de la Transició Ecològica i Solidària de França
Localitzen un os abatut a trets al departament de l'Arieja, zona limítrof amb l'Alt Pirineu i Aran | LleidaDiari.cat

El govern francès ha informat aquest dimarts sobre la localització d'un os abatut a trets al departament de l'Arieja, zona que limita amb les comarques pirinenques de la Val d'Aran i el Pallars Sobirà, a més del Principat d'Andorra.

La ministra francesa de la Transició Ecològica, Élisabeth Borne, ha condemnat aquesta acció al seu compte de Twitter i ha anunciat que denunciarà els fets, tot destacant que es tracta d'una espècie protegida i que és un acte il·legal. Entitats conservacionistes com ara l'associació Pays de l'Ours-Adet s'han sumat al rebuig i demanen que s'introdueixi un altre exemplar al medi. Per la seva banda, Ipcena ha titllat l'acció com a «acte covard» i ha mostrat la seva solidaritat de cara a trobar-ne al seu responsable.

Dos mesos després de la mort d'en Cachou

La mort d'aquest plantígrad arriba tot just dos mesos després que una patrulla d'Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran localitzés sense vida a l'os Cachou al municipi de Les (Val d'Aran). En aquest cas, la investigació es troba sota secret de sumari per part dels jutjats de Vielha després que diverses entitats conservacionistes indiquessin que l'exemplar podria haver estat enverinat. D'aquesta manera, contradiuen la versió oficial, que apunta que la causa tindria a veure amb una baralla amb un altre os i una posterior caiguda per un barranc.


Comentaris

envia el comentari