Catalunya Diari

Puigdemont i els consellers cessats s'entreguen a la justícia belga

Puigdemont i els consellers cessats s'han presentat de forma voluntària acompanyats dels seus advocats
carles puigdemont, a europa
Carles Puigdemont en una conferència europea   | Cedida

El president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont i els quatre consellers cessats que l'acompanyen a Brussel·les s'han presentat de forma voluntària davant la justícia belga i ho han fet acompanyats dels seus advocats. D'aquesta forma, es frena l'ordre de detenció que sobre ells requeia després de la petició perquè compareguessin al jutjat i es pogués procedir a la designació d'un jutge d'instrucció. Aquest jutge decidirà si tramita o no les euro ordres emeses per l'Audiència Nacional. «Des del moment que siguin privats de llibertat, podran comparèixer davant d'un jutge», ha explicat prèviament la Fiscalia, que es manté en contacte amb els advocats de Puigdemont i dels quatre membres del govern desplaçats a Bèlgica.

Si bé han de ser detinguts, això no significa que hagin de ser emmanillats «si no presenten resistència ni risc de fuga», encara que sí que estaran, en qualsevol cas, «envoltats de policies», han agregat les fonts de la Fiscalia de Brussel·les, que s'ocupa dels casos que fins avui tractava la Fiscalia federal de Bèlgica. Si el president i els consellers es troben a la mateixa regió, el més probable és que es designi un mateix jutge d'instrucció, i no així si són detinguts en diferents punts de Bèlgica, han agregat les fonts.

  

  

«Si alguna de les parts implicades no està d'acord amb la decisió de la sala, pot recórrer davant el Tribunal d'Apel·lació», que tornarà a disposar de quinze dies per prendre una decisió, ha afegit el Ministeri Fiscal. El procediment d'entrega a Espanya, on els citats polítics catalans estan reclamats per l'Audiència Nacional, pot teòricament demorar-se un total de 60 dies, i 30 dies addicionals més en casos excepcionals.Comentaris

envia el comentari