Catalunya Diari

Macrooperació de la Policia Nacional contra la compra de partits de futbol

S'estan duent a terme escorcolls a diferents punts del país
La Policía Nacional inicia una macrooperación contra el amaño en partidos de fútbol y apuestas deportivas
Agents de policia en un camp de futbol  | Cedida

Aquest dilluns, 19 de febrer, la Policia Nacional ha iniciat una macrooperació contra la compra de partits de futbol, que també afecta les apostes esportives d'aquest tipus de trobades. Segons han assenyalat fonts de la investigació, afecta principalment partits de la Tercera Divisió, i hi ha alguns detinguts.

 

En aquests moments, s'estan duent a terme escorcolls en despatxos i instal·lacions esportives de clubs de tota Espanya, tot i que no se sap si hi ha equips catalans implicats.

Diversos futbolistes implicats

Agents de la Unitat de Delictes Especialitzats i Violents (UDEV) estan investigant aquesta trama que portaria activa des de fa anys i que suposadament compta amb diversos futbolistes infiltrats en diferents equips de futbol investigats. Segons apunta 'El Confidencial', es tracta de certs jugadors amb sous a càrrec de l'organització delictiva, els quals realitzarien jugades prèviament pactades als partits. 

 

I és que aquests jugadors forçaven córners, impedien fores de joc, feien penals en moments molt delicats del partit, també impedien fores de joc, i fins i tot arribaven a convèncer als seus companys perquè fessin aquestes pràctiques a canvi de remuneració econòmica.

 

Aquesta trama s'ha pogut investigar i finalment actuar gràcies a la col·laboració de la Lliga de Futbol Professional amb la Policia Nacional. Segons el mitjà citat, s'ha desvelat que aquesta xarxa delictiva podria tenir alguna relació amb la Xina. Ha estat la mateixa Lliga de futbol la que ha posat a la disposició dels investigadors diverses dades sobre els partits sospitosos.Comentaris

envia el comentari