Catalunya Diari

Macrooperació contra la màfia armènia a Catalunya i a altres punts de l'Estat amb un centenar de detinguts

Els Mossos i la Policia Nacional estan fent escorcolls en pisos i locals també a Madrid, València i Alacant | A Barcelona s'espera detenir una quinzena de persones

L'operatiu d'avui és conjunt entre Mossos i la Policia Nacional arreu de l'Estat.
L'operatiu d'avui és conjunt entre Mossos i la Policia Nacional arreu de l'Estat. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han iniciat a primera hora d'aquest dimarts, 26 de juny, un important operatiu arreu de l'Estat contra la màfia armènia. S'han iniciat de manera coordinada gairebé un centenar d'entrades en diversos locals i habitatges de Madrid, Alacant, València i també a Catalunya on els Mossos d'Esquadra estan escorcollant en aquest moment pisos a Badalona —on hi viu el cap de la banda i on el fiscal Anticorrupció, Juan José Rosa, hi ha arribat a les vuit del matí— i a Santa Coloma de Gramenet tot i que també n'hi ha a altres punts de l'àrea metropolitana de Barcelona. La Policia Nacional considera aquesta banda una de les més importants de l'Estat.

Del centenar llarg de detinguts que s'espera d'aquesta operació, coordinada per l'Audiència Nacional i la Fiscalia Anticorrupció, una desena es faran a Catalunya, on s'ha instal·lat l'aparell financer i de blanqueig d'aquesta organització criminal. Alguns d'ells ja han estat arrestats pels Mossos d'Esquadra. L'important desplegament policial dels Mossos d'Esquadra, amb furgonetes d'unitats d'ordre públic de l'ARRO i de la Brigada Mòbil, ja es pot veure als punts on s'estan fent escorcolls i on s'espera que es facin les detencions.

Una banda dedicada a tot tipus de delictes

A la banda criminal que es vol desarticular avui se l'acusa de robatoris a tot Europa, extorsions, tràfic d'armes, falsedat documental i tràfic de drogues, segons han pogut acreditar les investigacions conjuntes dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional després d'anys darrere de la banda. Una de les ramificacions d'aquesta organització es dedicava a alterar partits de tenis per guanyar diners amb les apostes i d'altres s'havien especialitzat amb el tràfic de drogues.

Les investigacions contra aquesta macroorgantizació criminal va arrencar, segons el diari El País, amb l'assassinat el gener de l'any 2016 a Terrassa d'un home que era el cap d'una màfia d'origen georgià que s'havia instal·lat a Catalunya. Després de molts mesos d'investigacions, estirant el fil de les escoltes telefòniques que s'havien fet per investigar l'assassinat, s'ha pogut anar desmuntat aquesta organització mafiosa que avui Mossos i Policia Nacional volen desarticular.

Imatge d'un dels escorcolls, amb agents dels Mossos i de la Policia Nacional.
Imatge d'un dels escorcolls, amb agents dels Mossos i de la Policia Nacional. | CatalunyaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari