Catalunya Diari

Decomissen més de 3.000 plantes de marihuana al voltant del pantà de Camarasa

Els agents tenien coneixement de la plantació, que estava amagada en una zona de difícil accés, des de principis d'estiu

Agents de la Guàrdia Civil traslladant algunes de les plantes de marihuana decomissades prop del pantà de Camarasa, a la Noguera, el dia 31 d'agost de 2020.
En total s'han detingut cinc persones. | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut cinc homes d'entre 23 i 40 anys i nacionalitat albanesa, acusats d'un delicte contra la salut pública per cultiu i elaboració de drogues com a presumptes responsables d'una plantació de marihuana amagada en una zona escarpada i de difícil accés situada a Camarasa, a la comarca de la Noguera, concretament al costat del pantà i a prop del nucli de Fontllonga. L'arrest va tenir lloc aquest dilluns, quan cap a les vuit del matí es van decomissar unes 3.200 plantes amb un pes superior als 1.800 quilos. Els agents en tenien coneixement des de principis d'estiu i en l'operatiu hi van participar prop d'una quinzena d'efectius, a més d'altres del Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques procedents de Barcelona i els Agents Rurals.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Segons han informat des de la Guàrdia Civil en un comunicat, els detinguts feia mesos que vivien en tres tendes de campanya que estaven instal·lades al costat de la plantació per custodiar-la. A més, comptaven amb eines per al seu cultiu, insecticides, generadors elèctrics i bombes per captar l'aigua del pantà. Pel que fa a la recuperació de les plantes, aquesta es va dur a terme amb llanxes pneumàtiques per tal de poder traslladar la mercaderia fins a una zona accessible amb vehicle. Mentre, les diligències que es van instruir seran entregades als jutjats de Balaguer.
 
Agents de la Guàrdia Civil traslladant algunes de les plantes de marihuana decomissades prop del pantà de Camarasa, a la Noguera, el dia 31 d'agost de 2020.
Agents de la Guàrdia Civil traslladant algunes de les plantes de marihuana decomissades prop del pantà de Camarasa. | Guàrdia Civil


Comentaris

envia el comentari