Catalunya Diari

Identificats més de 100 menors que publicaven vídeos sexuals propis a les xarxes socials

Diversos adults havien contactat amb alguns protagonistes de les gravacions per demanar-los el material

Segons la policia, l'objectiu dels menors era | CatalunyaDiari.cat

Agents de la Policia Nacional han identificat més d'un centenar de menors d'edat que havien publicat vídeos propis de contingut sexual a les xarxes socials. Es tracta del primer macrooperatiu del cos policial contra la difusió de material sexual infantil autoproduït.

La publicació de les imatges compromeses, que corresponen a menors d'entre 2 i 13 anys, es feia a través dels seus propis comptes a Instagram, Periscope, Twitter o Youtube. Segons la Policia Nacional, el principal motiu era acumular més seguidors i 'likes' a les xarxes socials. Amb tot, diversos adults havien contactat amb alguns dels menors per demanar-los aquests vídeos.

Un total de 110 menors de l'Estat implicats

Els menors identificats, un total de 110 d'arreu de l'Estat espanyol, aprofitaven moments d'intimitat per gravar els vídeos i utilitzaven els seus comptes en línia per difondre les imatges, on sovint es mostraven amb amics o familiars de la seva mateixa edat. En alguns casos, apareixien acompanyats també de nens despullats d'entre dos i cinc anys.

  

  

Segons la Policia Nacional, les famílies dels menors sabien que aquests eren usuaris de les xarxes socials, però no eren conscients de l'activitat real que hi desenvolupaven. L'operatiu policial s'ha dut a terme en col·laboració permanent dels investigadors amb el Centre Nacional per a Menors Desapareguts i Explotats (NCMEC) dels Estats Units.

Investiguen abusos sexuals a una menor en una comissaria de Mossos

Una menor va denunciar haver patit abusos sexuals el passat mes de novembre en una comissaria dels Mossos d’Esquadra. La jove va denunciar que havia estat tancada amb una altra dona, major d’edat, tot i que està prohibit barrejar menors i adults. Allà la dona, segons ‘El País’, va obligar a la víctima a despullar-se, se li va llençar a sobre i va intentar fer-li un petó. En aquests moments, una jutgessa de l’Hospitalet de Llobregat investiga els fets.

La menor va ser detinguda per robatoris i danys i la van tancar en un calabós amb una altra dona major d’edat. Poc després va arribar la presumpta agressora, una dona d’origen colombià detinguda per lesions i atemptats contra agents de l’autoritat. Segons descripcions de la víctima, en les seves declaracions, l’acusada va intentar agredir-la. Els agents van declarar no haver sentit res, però sí que van veure alguna cosa estranya a les càmeres de seguretat i van decidir separar-les.


Comentaris

envia el comentari