Catalunya Diari

Els fabricants de Mercedes-Benz detecten un problema en un software que modifica les emissions contaminants

S'hauran de revisar 774.000 cotxes de motor dièsel a tot Europa

Imagen de archivo
Imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El grup alemany Daimler, fabricant de la marca automobilística Mercedes-Benz, ha comunicat que haurà de revisar un total de 774.000 cotxes a tot Europa després de detectar un problema en un software que falseja les emissions dels motors dièsel, segons ha informat la 'Cadena SER '. El ministre de Transports alemany, Andreas Scheuer, ho ha anunciat després de reunir-se amb Dieter Zetsche, el màxim responsable de la companyia automobilística i propietari de la marca.

Volen eliminar el software

En la reunió es va confirmar que en total hi ha uns 774.000 vehicles afectats per aquest fet. Per això, el ministre ha avisat als propietaris que en els pròxims dies es començarà a «emetre una crida a revisió de forma immediata».

Els problemes han estat detectats pel govern alemany en els models Vito —fabricats a la localitat espanyola de Vitòria—, Classe C i GLC. A més, la companyia s'ha compromès a col·laborar totalment i de forma transparent amb les autoritats pertinents.

Així, l'objectiu és eliminar el software que té aquest problema, que es troba instal·lat als motors dels vehicles afectats. Zetsche ha explicat que «va ser una conversa molt constructiva i hem aconseguit una solució», al que va afegir que «ens encarregarem de forma immediata dels motors d'aquests vehicles».

Els afectats pel cas de Volkswagen poden recuperar part de l'import del vehicle

L'any 2015 es va conèixer el conegut frau de les emissions de Volkswagen: la companyia portava des del 2008 manipulant els seus motors dièsel per alterar les dades d'emissions de CO2.

En declaracions a la 'Cadena Ser' l'any passat, el president de la Plataforma Agrupació d'Afectats per Volkswagen del despatx Balms Advocats, Antonio Hereu, va explicar que les persones afectades per aquest escàndol tenien dret a una indemnització que estaria entre «el 20% i el 30% del valor del vehicle en el moment de la compra».

D'aquesta forma, la mitjana d'indemnització per turisme se situava en els 2.363 euros, a raó dels 6.500 milions d'euros anuals destinats per la companyia alemanya per als onze milions d'afectats a tot el món. Al territori espanyol es calcula que hi va haver uns 600.000 afectats.


Comentaris

envia el comentari