Catalunya Diari

Torna a Catalunya una estafa relacionada amb Microsoft

Un fals tècnic de la companyia demana accés remot a l'ordinador de les víctimes per telèfon

P

Els estafadors demanen accés remot a l'ordinador de les víctimes per robar-les. | Pixabay

reocupació per una estafa que no s'atura. Les víctimes reben la trucada d'un suposat tècnic de Microsoft, en realitat un farsant, alertant-les que tenen un problema de seguretat al seu compte i demanant accés remot al seu ordinador. Però és una trampa. Un cop dins, tenen accés a les teves dades confidencials i tot molt fàcil per estafar-te. Els Mossos han compartit a Twitter un vídeo explicant en què consisteix l'engany, per prevenir tothom.

 

 

Circula des de 2016

Ja fa tres anys Catalunya Diari alertava els lectors d'exactament la mateixa estafa, que persisteix. En aquell moment se'n van detectar deu casos, a Barcelona i al Vallès, a través dels quals els estafadors haurien robat més de 6.000 euros i dades personals dels usuaris.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

En aquest sentit, la policia recomana evitar proporcionr informació o claus d'accés a ningú que no sigui de confiança i, sobretot, abans de donar permís a qualsevol tècnic perquè accedeixi de manera remota a un dispositiu, trucar prèviament a la companyia per assegurar que no es tracta d'una estafa.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari