Catalunya Diari

El militant de Vox detingut a Lleida se sotmet a una roda de reconeixement

Els Mossos el traslladen a la seu de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) perquè un dels denunciants el reconegui

El líder de Vox a Lleida
Primer pla del militant de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, entrant a l'oficina de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV), a Lleida | LleidaDiari.cat

El militant de Vox de Lleida detingut per abusos sexuals a discapacitats, José Antonio Ortiz, s'ha sotmès aquest dijous al matí a una roda de reconeixement. Els Mossos d'Esquadra l'han traslladat a la seu de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) perquè un dels denunciants el reconegui. Els tècnics de l'EATAV també han aprofitat per prendre declaració a la víctima. Ortiz no passarà a disposició judicial fins divendres. Els Mossos volen esgotar el termini màxim legal de 72 hores sota custòdia per seguir investigant els fets.

A hores d'ara estan analitzant l'ordinador i el mòbil del detingut dimarts per si troben proves que l'incriminin, com ara imatges de contingut sexual. Ortiz va ser detingut dimarts després de rebre una denúncia de dos discapacitats d'uns 30 anys que estan tutelats per la Fundació Alosa de Lleida i que treballen per Aspros. Va ser la fundació Alosa la que va detectar missatges de Whatsapp fora de lloc entre els dos denunciants i Ortiz. Els investigadors sospiten, però, que hi podria haver més afectats, fins i tot discapacitats menors d'edat.

L'investigat es guanyava la confiança de les seves víctimes per després poder contactar amb elles, però no és treballador de cap centre que atengui persones amb discapacitat. Ortiz Cambray es presentava com a líder de la formació a Lleida tot i que Vox va negar que ho fos i el va suspendre dijous de militància.

Líder de Vox a Lleida entrant als jutjats
El militant de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, entrant a l'oficina de l'Equip d'Atenció a la Víctima del delicte (EATAV), a Lleida | LleidaDiari.cat

 

Els Mossos analitzen l'ordinador i el mòbil del militant de Vox a Lleida

El militant de Vox a Lleida José Antonio Ortiz Cambray, detingut per un suposat delicte d'abusos sexuals a persones incapacitades majors d'edat, que també podrien incloure menors, no passarà a disposició judicial fins divendres. Els Mossos d'Esquadra volen esgotar el termini màxim legal de 72 hores sota custòdia, per seguir investigant els fets. A hores d'ara estan analitzant l'ordinador i el mòbil del detingut, entre d'altres, per si troben proves que l'incriminin, com ara imatges de contingut sexual.

Els Mossos van detenir Ortiz Cambray dimarts després de rebre una denúncia de dos discapacitats d'uns 30 anys que estan tutelats per la Fundació Alosa de Lleida i que treballen per Aspros. Va ser la fundació Alosa la que va detectar missatges de Whatsapp fora de lloc entre els dos denunciants i Ortiz. Els investigadors sospiten, però, que hi podria haver més afectats, inclús discapacitats menors d'edat.


Comentaris

envia el comentari