Catalunya Diari

Troben sana i estalvia Noa, la jove gironina de 15 anys desapareguda

Els Mossos ho han avançat a través de les xarxes socials, i han agraït la col·laboració ciutadana en la cerca

La jove desapareguda és veïna de Celrà, al Gironès
La jove desapareguda és veïna de Celrà, al Gironès | Xarxes socials

Els Mossos d'Esquadra han informat que Noa, la jove de 15 anys natural de Celrà, a la comarca del Gironès, que havia desaparegut el passat 15 de juliol, ha estat trobada sana i estalvia. Des de la policia catalana han volgut agrair la col·laboració ciutadana a través de les xarxes socials en els últims dies.

Podria tractar-se d'una fugida voluntaria

Des del moment de la seva desaparició, amics i familiars de la menor van indicar que podria estar a Barcelona, acompanyada d'un major d'edat, i és que la darrera pista que tenien sobre el seu parador és que estava en un hotel de la capital catalana

El dia després de desaparèixer, la jove va publicar una imatge a les xarxes socials feta des d'un balcó, i una amiga de la família va reconèixer el carrer i la ubicació. Es tractava d'un hotel barceloní, però el pare de la desapareguda va confessar no saber «si realment ha passat la nit allà», o si el que intentava era donar pistes falses per impedir que la localitzessin.

Els Mossos d'Esquadra també van apuntar des d'un principi cap a la possible fugida voluntària després que la jove es posés en contacte amb la seva família per tranquil·litzar-los, assegurant que estava «molt bé», i que «no volia tornar». Després de fer arribar aquests missatges, la jove va canviar el seu número de telèfon, perquè cap familiar seu la pogués localitzar.

Les xarxes socials es van bolcar en la seva cerca

Els familiars de la jove i els Mossos d'Esquadra van demanar ajuda a través de les xarxes socials per tal de poder-la localitzar. La resposta dels usuaris va ser molt positiva i la fotografia de la jove es va fer viral a internet, compartida per gent de tot el territori.

Precisament un dels que ha col·laborat en la cerca de la jove gironina ha estat Carles Puigdemont. L'expresident va compartir a través del seu perfil de Twitter una publicació amb dues imatges de la menor i un missatge on es demanava ajuda per trobar-la.


Comentaris

envia el comentari