Catalunya Diari

Carles Puigdemont estaria travessant un mal moment econòmic

Segons fonts del Parlament Europeu l'expresident de la Generalitat tindria «serioses dificultats per pagar el lloguer»

Puigdemont denúncia el poc marge de temps amb què va avisar la JEC
Puigdemont estaria travessant un mal moment econòmic   | CEDIDA

De què viu Carles Puigdemont? Aquesta pot ser una pregunta freqüent que ronda pel cap d'algunes persones i és que ara que Puigdemont és expresident de la Generalitat i viu a Brussel·les com se sosté econòmicament? Segons han declarat fonts del Parlament Europeu a 'El Español', Puigdemont s'estaria quedant sense diners.

Aquestes mateixes fonts assenyalen que l'estratègia europea que està seguint el seu advocat, Gonzalo Boye, està més aviat enfocada a aconseguir una font d'ingressos que permetin que pugui sobreviure «de forma autònoma» a Brussel·les i no tant a internacionalitzar la causa independentista i el judici del procés: «La prioritat de Puigdemont ara mateix no té res a veure amb Catalunya o la independència».

Carles Puigdemont
L'expresident de la Generalitat tindria «serioses dificultats per pagar el lloguer»   | CatalunyaDiari.cat

 

Prioritat econòmica

«La seva prioritat és econòmica perquè no té ni un euro. Té serioses dificultats per pagar el lloguer» a més, afegeixen que els Mossos d'Esquadra que treballen amb ell «dormen en lliteres i es paguen ells mateixos els entrepans». Per tant, la lluita per obtenir la seva condició d'eurodiputat, segons recull el mitjà citat, seria «obtenir una font d'ingressos fiable i regular durant els pròxims cinc anys».

En aquesta línia, les fonts asseguren que l'expresident de la Generalitat s'hauria de convertir en assistent d'algun eurodiputat català que doni suport a la causa independentista per «assegurar-se un sou», ja que segons indiquen un assistent pot arribar a cobrar fins a 6.000 o 7.000 euros nets. També assenyalen que com assistent disposaria d'acreditació per poder entrar i sortir del Parlament Europeu sempre que ho volgués i, a més, podria fer ús dels despatxos i de les sales de reunions.

L'associació CATGlobal

L'associació CATGlobal, establerta a Brussel·les, és una estructura jurídica dissenyada com a font d'ingressos per al Consell de la República. Segons indiquen les mateixes fonts, en realitat l'associació funcionaria com a 'crowdfunding' perquè Puigdemont pogués obtenir els diners necessaris per poder continuar vivint a Brussel·les quelcom que no li hauria sortit gaire bé i per això l'expresident estaria treballant en l'estratègia de convertir-se en assistent d'un eurodiputat català. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari