Catalunya Diari

Mor una dona de 78 anys atropellada dimarts per un patinet elèctric a Lleida

L'accident va tenir lloc a l'avinguda Catalunya quan la víctima creuava el carril bici

Una dona de 78 anys va morir aquest dimecres a l'Hospital Arnau de Vilanova després d'haver estat atropellada dimarts per un patinet elèctric a Lleida, segons publica 'Segre' i ha pogut confirmar l'ACN. L'accident va tenir lloc poc abans de la una del migdia a l'avinguda Catalunya, a l'altura del carrer Alcalde Costa.

Els fets van tenir lloc quan la dona creuava el carril bici per accedir al pas de vianants i va ser atropellada pel patinet. A conseqüència de l'impacte va patir un fort cop al cap. El conductor del patinet també va resultar ferit i ambdós van ser traslladats a l'hospital lleidatà. Es tracta de la primera víctima mortal per un vehicle de mobilitat personal (VMP) a la capital del Segrià.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Denúncies de la Urbana a conductors de patinets

La Guàrdia Urbana de Lleida ha imposat 370 denúncies des de començament d'aquest any a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com els patinets elèctrics. La majoria de denúncies, 200, van ser per anar sense el casc obligatori i 86 van ser per circular en llocs prohibits com ara voreres, zones prohibides o zones per als vianants.

Nou denúncies es van posar per circular menors de 16 anys sense supervisió d'un adult. En aquests primers mesos de l'any també s'han detectat 3 alcoholèmies administratives i una alcoholèmia penal a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal.

La policia local vetlla dia rere dia pel compliment de la normativa i les ordenances municipals

Per la seva banda, el Sotscap de la Guàrdia Urbana, Josep Mallada, ha ressaltat que «la Guàrdia Urbana vetlla dia rere dia pel compliment de la normativa i les ordenances municipals, sent conscients que és necessària una major regulació en l'àmbit estatal per solucionar aspectes importants, com l'obligatorietat d'una assegurança obligatòria o la matriculació d'aquest tipus de vehicles».


Comentaris

envia el comentari