Catalunya Diari

Mor a Espanya una professora de 43 anys després de posar-se la vacuna

La dona va començar a trobar-se malament unes hores després de rebre la dosi

Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans
La dona va començar a trobar-se malament unes hores després de rebre la dosi | Cedida


Aquest dilluns, 15 de març, ha mort per una hemorràgia cerebral una professora de 43 anys que impartia classes a l'institut Guadalpín de Marbella, a Màlaga. La defunció s'ha produït tan sols uns dies després que la docent rebés la vacuna d'AstraZeneca.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Mor uns dies després de posar-se la vacuna contra el coronavirus

Segons la informació que ha proporcionat el diari 'Sud', el fàrmac se li va administrar el passat dia 3 i tan sols unes hores després de la injecció, la dona, que no tenia patologies prèvies, va acudir a l'hospital per un fort mal de cap i malestar general.

En un primer moment, els doctors van relacionar aquests símptomes amb els efectes secundaris de la vacuna contra la Covid. No obstant això, uns dies més tard, el 12 de març, la professora va tornar a anar a l'hospital perquè no havia notat cap millora en el seu estat de salut. Allà li van realitzar dos TAC i van adonar-se que tenia una hemorràgia massiva.

Els doctors van intentar drenar l'hemorràgia en una intervenció quirúrgica, però durant l'operació van descobrir un edema cerebral, és a dir, acumulació de líquid al cervell. Els metges no van poder fer res per salvar-li la vida a la dona, que perdia la vida aquest dilluns.

Tot i que la mort de la docent es va produir tan sols uns dies després de rebre la vacuna d'AstraZeneca,, es desconeix si hi ha relació entre totes dues. Després de la seva mort se li va realitzar una prova de coronavirus, que va donar negatiu. No obstant això, el seu cas s'ha posat en coneixement de l'Agència Espanyola del Medicament, així com de l'Europea, que han procedit a iniciar una investigació per intentar descobrir si hi ha alguna connexió entre la vacuna i la mort de la mestra.

La seva defunció ha causat gran commoció en tots aquells que la coneixien. Des de l'Institut Guadalpín, on la professora feia classes, han compartit unes paraules de comiat a les seves xarxes socials. «Tots els que la vam conèixer trobarem a faltar tant el seu tracte afectuós, com la seva vàlua personal i professional», han escrit.

Aturada en la campanya de vacunació d'AstraZeneca

La campanya de vacunació amb el fàrmac d'AstraZeneca ha hagut de ser interrompuda després que es detectessin diversos casos de trombosi venosa cerebral poc freqüent. Així, tant Espanya com altres països, entre els quals es troben Itàlia, Alemanya i França, han hagut de frenar les injeccions.

Encara es desconeix si l'afecció d'aquestes persones ha tingut lloc a causa d'aquest fàrmac, però el cas ja està en mans de l'Agència Europea del Medicament, que ha obert una investigació per intentar aclarir si aquests episodis trombòtics tenen connexió amb la vacuna.

És una hipòtesi que ha generat dubtes entre la comunitat científica, tot i que aquests experts no han dubtat a destacar que la vacuna d'AstraZeneca ha passat tots els protocols de seguretat exigits abans que es comencés la campanya d'immunització. Per la seva banda, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), caracteritzada per mantenir una gran prudència durant gairebé tota l'epidèmia, ha recomanat als països que segueixin endavant amb aquest fàrmac.

Tot i la recomanació de l'OMS, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes d'Espanya, així com ho han fet altres països, han preferit fer una aturada de la campanya de vacunació amb AstraZeneca durant almenys dues setmanes.

D'aquesta manera, i tal com ha explicat la ministra Carolina Darias, confien que al llarg d'aquests dies el Comitè d'Avaluació de Riscos de Farmacovigilància de l'Agència Europea del Medicament prengui una decisió respecte a la vacuna. No serà fins a aquest moment quan es tornaran a administrar noves dosis d'AstraZeneca a Espanya.


Comentaris

envia el comentari