Catalunya Diari

Mor un jove de 17 anys a causa d'un error de diagnòstic dels metges

La tragèdia ha ocorregut a Gal·les i el pare ja ha assenyalat a l'equip mèdic que va atendre al seu fill
Imagen del joven Jack Dunn.
Jack Dunn, el jove mort a Gal·les | Cedida

 

Tragèdia al Regne Unit. Jack Dunn, un jove de només 17 anys i resident a Gal·les, va acabar morint a causa d'un diagnòstic mèdic que errava, per complet, la realitat de la situació de salut de l'adolescent. 

 

Dunn, de fet, va acudir a l'hospital Royal Glamorgan de Gal·les perquè es trobava malament. Al·legava, segons reporta el 'Daily Mail', un intens mal de panxa que, fins i tot, li impedia caminar amb normalitat. Els metges, però, van al·legar un simple restrenyiment i van receptar-li —només— un paquet de laxants perquè pogués pal·liar el dolor estomacal. 

  

  

  

  

 

 

La duríssima notícia de la seva mort

24 hores després, però, el gir dels esdeveniments va ser dramàtic. L'endemà al matí, el pare del menor va acudir a la seva habitació per despertar-lo, tot i que va acabar trobant-lo sense vida a sobre del seu llit.

 

Hores després de confirmar la defunció del jove, l'autòpsia va revelar que en Jack havia mort per culpa d'una cetoacidòsi. Una malaltia molt perillosa i que afecta normalment a persones diabètiques.

 

Què és la cetoacidòsi?

El problema, com hem esmentat, acostuma a afectar a persones que pateixen diabetis. A més, la problemàtica exposada apareix quan el cos de la persona no pot fer de la glucosa, una font d'energia. La insulina que presenta el cos, a més, és escassa i per aquest motiu el cos se serveix de les parts més greixoses

 

És aleshores quan el greix es descompon i el cos comença a acumular 'centones'. Tot seguit, els àcids s'acumulen a la sang i a l'orina i les 'centones' —que cal recordar que són qualificades de tòxiques— poden acabar provocant la mort.

Imagen de la familia del joven Jack.
Imatge dels pares d'en Jack | Cedida

 

«El pitjor moment de la meva vida»

«Quan al Jack li resultava difícil respirar, el metge va pensar que probablement es tractava d'un atac d'ansietat a causa d'estar a l'hospital», va explicar finalment el pare del menor mentre al·legava: «Trobar al meu fill mort al seu llit va ser el pitjor moment de la meva vida».

 

Finalment, el pare va voler fer referència a la negligència mèdica: «Crec que en Jack estaria viu avui si li haguessin fet més proves. Si li haguessin administrat una solució salina de glucosa i sal, el meu fill hauria sobreviscut».Comentaris

envia el comentari