Catalunya Diari

Mor el nadó de dos mesos apallissat pel seu pare a Barcelona

Va ingressar a l'Hospital de la Vall d'Hebron per la gravetat de les seves ferides

El nadó va ingressar a l'Hospital de la Vall d'Hebron per la gravetat de les seves lesions
El nadó va ingressar a l'Hospital de la Vall d'Hebron per la gravetat de les seves lesions | cedida

El nadó de dos mesos que va rebre una brutal pallissa a mans del seu propi pare, ha mort aquest dilluns a l'Hospital de la Valls d'Hebron, on va ingressar per la gravetat de les seves lesions. La notícia s'ha fet pública passat aquest migdia, i ha estat el mateix hospital qui ho ha confirmat. El petit ha mort a les 14.15 hores, després de gairebé tres setmanes ingresat en estat molt greu. 

L'inici dels fets es remunta al passat 4 de gener, quan el nadó va ingressar a l'hospital barceloní en estat convulsiu, tal com va explicar la mateixa mare en una entrevista a Antena 3. Al poc d'arribar al centre hospitalari, els facultatius van engegar el protocol per a menors maltractats, ja que van detectar que el petit tenia dues taques de sang al cervell gràcies a un TAC, si bé en aquell moment no sabien «si es tractava de coàguls o derrames».

El pare del bebè va ser detingut

Arran els fets, el progenitor del nadó va ser arrestat pels Mossos d'Esquadra i es va iniciar una investigació tractant el cas com un de violència física i un presumpte delicte de lesions, ja que havia estat l'autor de la pallissa que havia rebut el petit, si bé el jutge va decidir deixar en llibertat provisional el detingut. A més, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència —DGAIA— es va fer càrrec de la tutela del nen.

D'altra banda, la mare del nadó va concedir dues entrevistes, una a Antena 3 i l'altra a 'El Periódico'. En la primera, va explicar que el detonant de l'agressió havia estat l'estrès causat pels plors del bebè i que el pare «no era consicent del que feia, no sabia que li causaria tant de mal», i confessava que mai havia tingut sospites sobre el pare perquè mai havia detectat cap conducta agressiva cap a ella o cap al petit. Amb tot, deixava clar que no el volia tornar a veure mai més.

En la segona, va matisar les seves paraules, i després de deixar clar que no pretenia justificar l'agressor, va fer patent que havia sol·licitat una ordre d'allunyament i que la seva família havia «rebut amenaces de mort».


Comentaris

envia el comentari