Catalunya Diari

Mor una dona amb càncer a Girona per tractar-se amb un 'curandero'

La pacient es va presentar a l’Hospital Josep Trueta amb el pit «totalment putrefacte»

Hospital Josep Trueta de Girona
Hospital Josep Trueta de Girona | Cedida

Una dona ha mort a Girona de càncer després d'intentar seguir un tractament de medicina alternativa per curar-lo. Joaquim Bosch, l'oncòleg que la va atendre de l'Hospital Josep Trueta, ha denunciat amb una fotografia a través de les xarxes socials que la pacient va arribar a Urgències amb el pit «totalment putrefacte» i amb el tumor en un estat molt avançat.

La dona, que encara no havia fet els 40 anys, s'havia negat a seguir un tractament habitual de quimioteràpia, cirurgia i radioteràpia i havia optat per tractar-se amb un curandero de Barcelona. «Va arribar amb una bossa plena de pastilles, possiblement d'homeopatia», recorda el metge.

Tenia el pit completament podrit

El tractament alternatiu, però, no va tenir efecte i, el passat mes de desembre, la dona va anar a l'Hospital Josep Trueta per culpa de la febre que li havia provocat la infecció al pit, que estava totalment podrit i en carn viva. «El teu terapeuta que diu d'això?», li va preguntar Bosch. «Diu que si surt fora de la pell és bo perquè significa que s'està oxigenant», va respondre la víctima.

El cert és que el càncer havia empitjorat i ja se li havia fet metàstasis als ossos. Malgrat operar-la de forma pal·liativa, la dona va acabar morint fa un parell de setmanes, segons el mateix Bosch ha explicat a 'El País'.

L'oncòleg carrega contra la medicina alternativa

Bosch denuncia que s'ha de lluitar contra els curanderos que com en aquest cas «juguen amb la vida i la salut de les persones humanes. Si això ho fa un metge, acaba a la presó, però ells segueixen enriquint-se enganyant a nous malalts». En aquest sentit, l'oncòleg de l'Hospital Josep Trueta ha lamentat que la justícia estigui «al costat dels curanderos» i ha recordat el cas de la mort de Mario Rodríguez.

Aquest jove valencià de 21 anys va morir després de deixar el seu tractament contra la leucèmia per seguir un tractament amb un suposat especialista en «medicina naturista i alternativa». El passat mes de gener, un jutge de València va absoldre el curandero que el va tractar perquè «les decisions relatives al tractament, acerades o no, van ser presses de forma lliure i conscient pel jove».


Comentaris

envia el comentari