Catalunya Diari

Moren dues persones atrapades per una esllavissada a Castell de Mur, al Pallars Jussà

Els fets han tingut lloc aquest dilluns a la tarda

Esllavissada de grans dimensions al Pallars Jussà.

Esllavissada de grans dimensions al Pallars Jussà. | @bomberscat

Una esllavissada de grans dimensions ha caigut aquest dilluns a la tarda sobre la carretera LV-9124 -titularitat de la Diputació de Lleida-, a l'altura del quilòmetre 5, a Castell de Mur, al Pallars Jussà, i ha bloquejat per complet la via, que ha quedat tallada del quilòmetre 2,5 al 6. Els serveis d'emergència han localitzat moments més tard un vehicle atrapat amb dues víctimes mortals en el seu interior, segons ha confirmat l'alcalde de la localitat, Josep Maria Mullol, poc després de les sis de la tarda. En aquest sentit, aquesta mateixa persona ha explicat que els dos ocupants del vehicle podrien ser una parella d'uns 75 anys, pares de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, a la mateixa comarca, Jordi Navarra. Els seus familiars han donat l'alerta després que la parella no hagués tornat a casa, tot i que de moment, la identitat de les víctimes no està confirmada, ja que la magnitud de l'esllavissada està fent molt complicats els treballs dels serveis d'emergència

Gran desplegament dels serveis d'emergència

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís del sinistre a les 15.14 hores i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat vuit dotacions de la policia catalana i una unitat de muntanya d'aquest cos policial, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, més un helicòpter amb especialistes de muntanya (GRAE), una unitat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i un geòleg de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Aquest últim, ha assegurat l'estabilitat del terreny, ja que en un primer moment els serveis d'emergència s'han hagut de retirar de la zona pel perill que es produís un nou despreniment i quedessin atrapats.

Pla obert on es pot veure la carretera LV-9124 a Castell de Mur
Pla obert on es pot veure la carretera LV-9124 a Castell de Mur | LleidaDiari.cat

 

El Servei Català de Trànsit recomana tant als usuaris de la via afectada com als mitjans de comunicació que no s’apropin a la zona pel risc de noves esllavissades.


Comentaris

envia el comentari