Catalunya Diari

Ja són 222 els morts i 840 els ferits pel tsunami a Indonèsia

També hi ha diversos desapareguts i les xifres encara són provisionals. L’onada ha impactat entre les illes de Java i Sumatra i l’origen de tot plegat és l’erupció del volcà Krakatoa
Imatge del rastre de destrucció que ha deixat el tsunami
Imatge del rastre de destrucció que ha deixat el tsunami | EFE

Un tsunami ha provocat la mort d’almenys 222 persones, desenes de desapareguts i 840 ferits a Indonèsia. Els fets van tenir lloc ahir dissabte a partir aproximadament de les 15:30h, hora catalana, i l’origen de la catàstrofe seria l’erupció del volcà Krakatoa. Fins a dues onades van impactar a terra, sent la segona la més destructiva, i les xifres encara són provisionals.

 

En concret, la zona afectada pel tsunami és l’Estret de Sonda, just entre les illes de Java i Sumatra, i les autoritats creuen que el despreniment de la terra submarina produït per l’erupció d’aquest volcà podria haver provocat les grans i mortals onades. De fet, no es va registrar cap terratrèmol potent, raó per la qual no es van activar les alertes per tsunami. La segona onada va arribar a mesurar fins a 90 centímetres d’altura.

 

Aquests són alguns dels impressionants vídeos del rastre del tsunami, entre els quals es pot veure com l’aigua irromp de cop en un concert:

 

 

Rastre de mort i destrucció

Mentre la xifra de morts és encara provisional i no para de créixer, el tsunami també ha causat importants danys a més de 400 cases i una desena d’hotels i embarcacions. Segons les autoritats, entre totes les víctimes, se sap que 92 es van produir a Pandeglang i 35 a Lampung Sud.

 

En aquest sentit, es demana als residents i turistes de la zona que no s’apropin a la costa, ja que l’alerta per tsunami i fort onatge es mantindrà ben bé activada fins el dia de Nadal, el 25 de desembre, per prevenció.

 

 Comentaris

envia el comentari