Catalunya Diari

Set detinguts en un operatiu per tràfic de cocaïna i marihuana a Lleida

Hi ha sis arrestats al barri de la Mariola i un altre al centre històric

Dispositiu policial
Pla general del dispositiu antidroga al barri de la Mariola de Lleid | LleidaDiari.cat

Set persones han estat detingudes aquest dimarts en un operatiu per tràfic de cocaïna i marihuana a Lleida, segons han explicat a l'ACN fonts coneixedores. Hi ha sis arrestats al barri de la Mariola, dos dels quals són dones, i un altre al centre històric, al carrer Cavallers. Sis persones han estat detingudes per tràfic de drogues i una setena per atemptat a l'autoritat. També s'han trobat algunes armes. Els detinguts passaran a disposició judicial dijous. 

Els Mossos han desmantellat almenys una plantació de marihuana i s'han desfet de tot el material necessari per mantenir-la, com florescents, ventiladors i màquines d'aire condicionat. Han intervingut unes 1.800 plantes. A la Mariola també han intervingut tècnics d'Endesa, que han constatat que per mantenir el cultiu de marihuana havien punxat la llum. 

L'operatiu ha començat abans de les cinc del matí. Hi han treballat agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), del Grup Especial d'Intervenció (GEI), d'ordre públic i de seguretat ciutadana, a més de gossos i l'helicòpter, que ha servit per assegurar els registres inicials. Hi ha secret d'actuacions.

Urbana de Lleida
Un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida, custodiant el cordó policial del dispositiu antidroga al barri de la Mariola de Lleida | LleidaDiari.cat
Detinguts en l'operació antidroga
Una de les detingudes a la Mariola de Lleida, sortint de casa emmanillada, acompanyada pels Mossos d'Esquadra | LleidaDiari.cat

 

Detingut pels Mossos a Lleida
Un dels detinguts a la Mariola de Lleida, entrant al cotxe policial | LleidaDiari.cat

 

Una de les cases investigada
Una de les cases del barri de la Mariola de Lleida, on els Mossos d'Esquadra han fet una de les entrades policials per tràfic de drogues | LleidaDiari.cat

 

Una plantació de marihuana a l'Horta de Lleida

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres dos homes, de 33 i 51 anys, el primer veí de Tamarit de Llitera i nacionalitat espanyola, i el segon veí de Lleida i nacionalitat colombiana, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Des de finals de l'any passat els veïns de la Partida Plana del Bisbe de Lleida patien talls intermitents de llum i van alertar a la companyia distribuïdora per la incidència. En tenir coneixement del fet els mossos van realitzar una recerca per la zona, ja que els talls podrien venir causats per un consum fraudulent d'electricitat per cultiu interior de marihuana.

Els agents van localitzar una nau a la partida, aparentment sense activitat, però que presentava les finestres segellades amb escuma de poliuretà. Davant la sospita els investigadors van decidir realitzar una observació discreta del lloc. Això va permetre confirmar les sospites, ja que van detectar unes persones que introduïen a la nau material relacionat amb el cultiu de marihuana, com ara adob i sacs de substrat vegetal. Després d'uns dies de seguiments els agents van recopilar informació suficient per culminar la investigació.

Van sorprendre a dues persones en arribar a la nau

Finalment, a última hora de la tarda de divendres, els mossos van detenir dues persones quan arribaven al lloc i obrien el cadenat de la nau. Al fons de l'edifici van localitzar dues estructures metàl·liques que conformaven una sèrie de zones separades per realitzar el cultiu per etapes. Estaven equipades amb il·luminació artificial, climatització i un sistema de reg i adobat automatitzat amb 6 dipòsits de 1000 litres. La instal·lació estava composta per 82 làmpades de 600 watts amb els seus transformadors i estava connectada directament a la xarxa elèctrica, cosa que explicava les incidències detectades. Els agents van recollir 622 plàntules en creixement i 579 plantes en producció.

El sistema detectat facilitava el cultiu autònom amb molt poca intervenció per part dels responsables i potencialment permetria cinc collites anuals. Els detinguts van passar diumenge a disposició del jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Lleida.


Comentaris

envia el comentari