Catalunya Diari

Els Mossos avisen: proliferen a Catalunya els robatoris amb el mètode 'collita'

S'han detectat en aparcaments de centres comercials de diverses localitats

Prolifera a Catalunya una nova modalitat de robatori ràpida i efectiva que et pot deixar sense les teves pertinences en qüestió de segons. Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) com a presumpta autora de quatre furts i pertinença a grup criminal. En les darreres setmanes els Mossos havien detectat un augment dels furts del tipus conegut com a 'collita' -per la forma de distracció- en diversos aparcaments de centres comercials de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès i Badia del Vallès.

Aquest mètode consisteix a llençar monedes o claus prop de la víctima per distreure-la i robar-li les pertinences que ha deixat al cotxe, com el moneder o la bossa de mà. D'altra banda, agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Granollers han denunciat tres homes per cinc furts d'aquesta tipologia comesos durant els darrers dos mesos a Granollers, Montcada i Reixac, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Blanes.

La dona, de 24 anys, nacionalitat cubana i veïna de Viladecans, va ser detinguda el 16 de març per la Unitat d'Investigació de la comissaria de Cerdanyola i se li atribueixen quatre furts comesos a Cerdanyola i a Barberà del Vallès. Els agents de la comissaria de Cerdanyola han identificat els altres tres membres del grup, que es troben en crida i cerca.

Tres individus molt ben organitzats per robar-te

Aquesta tipologia delictiva coneguda com a 'collita' l'acostumen a realitzar un mínim de tres lladres. Un llança a terra, prop de la víctima i del seu cotxe, unes monedes, unes claus o qualsevol objecte; això provoca que la víctima descuidi la bossa de mà o els efectes personals dins del cotxe i és en aquest moment que una altra persona, que estava amagada, aprofita per emportar-se'ls. Tot seguit, els dos lladres són recollits en cotxe per un tercer i marxen ràpidament. Els cotxes que utilitzen acostumen a ser llogats a nom de terceres persones no relacionades amb els delictes, o bé a nom d'algun dels autors que no consti en els arxius policials.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!Els Mossos creuen que delinqüents que estaven més especialitzats en el furt de carteres o bosses de mà s'estan adaptant a la situació de menys turistes o usuaris de transport públic o aeroports i que han buscat un nou punt d'afluència de persones com serien els centres comercials. Entre els consells de seguretat que donen els Mossos, hi ha tancar el vehicle i no fer cas d'algú que, en el moment de carregar-hi les compres, demana l'atenció. En cas de ser víctimes del delicte, assenyalen que cal intentar anotar o memoritzar la matrícula del vehicle quan fuig i trucar al 112 per informar del robatori.


Comentaris

envia el comentari