Catalunya Diari

Els Mossos fan girar cua un miler de vehicles que volien entrar o sortir del Segrià

S'han aixecat actes per incompliment i s'ha denunciat per desobediència un ciutadà que volia marxar de la comarca

Pla mitjà on es pot veure un control dels mossos pel confinament del Segrià a l'accés a l'A-2 a Soses, el 4 de juliol de 2020
Entre 350 i 370 agents han treballat cada dia en els controls del Segrià. | ACN

Els Mossos d'Esquadra han fet girar cua un miler de vehicles en la primera setmana de confinament perimetral del Segrià; entre 150 i 200 vehicles cada dia. Els agents han denunciat un ciutadà per desobediència perquè volia marxar de la comarca i han aixecat diverses actes per incompliment de la resolució d'Interior del 4 de juliol. Segons ha explicat el cap de l'àrea regional de Trànsit de Ponent, Damià Larriba, les actes «s'han fet més a nivell de conscienciació que sancionador». L'excusa més utilitzada pels conductors per sortir ha estat la de motius laborals. «Alguns, però, anaven amb les maletes i l'aneguet de goma al cotxe», relata Larriba. Molts dels que intentaven entrar volien «anar a comprar», una opció que no està permesa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els Mossos d'Esquadra han muntat 19 punts fixos les 24 hores al dia per controlar les entrades i sortides del Segrià. En alguns d'ells compten amb el suport de la Guàrdia Urbana de Lleida, la policia local d'Alcarràs i la Guàrdia Civil. En total hi treballen entre 350 i 370 efectius cada dia i per fer-ho possible han incorporat Mossos d'Investigació o de Medi Ambient al dispositiu de Trànsit, ha explicat Larriba. A més, han hagut de readaptar serveis i reduir-ne d'altres d'ordinaris per fer aquest dispositiu.

Com a reforç, també s'han incorporat al Segrià efectius de tot Catalunya excepte de Girona «perquè és el territori que està més lluny», ha destacat Larriba. El 60% dels agents que treballen en aquests dispositius són de Lleida i el 40% de la resta de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari