Catalunya Diari

Multa per a un guàrdia civil que va assetjar sexualment una superior a Ponts

L'agent li deia frases com: «demà et violaré» o «tinc la polla igual que aquest plàtan»

Imatge de la sentència
Imatge de la sentència | 'El Español'

El jutjat de lo penal número 1 de Lleida ha condemnat a un guàrdia civil destinat a Ponts (Noguera) a pagar una multa de 2.100 euros més una indemnització de 4.815 euros per assetjar sexualment a una companya de feina tot dient-li «demà et violaré» o «tinc la polla igual que aquest plàtan». Segons ha avançat 'El Español', els fets van tenir lloc entre el 27 de juny i mitjans del mes de juliol de l'any 2017 en una comissaria de la Guàrdia Civil d'aquesta localitat de la comarca lleidatana de la Noguera.

L'agent, que era superior en rang i tenia cinc anys d'experiència en l'Armada, va haver d'estar tres mesos de baixa i va rebre tractament psicològic a causa de l'assetjament que patia pel seu company de feina. Tal com indica la sentència, en un primer moment, el guàrdia civil li va dir a la seva companya que «a veure quan tenim un trio amb la meva dona». En aquest sentit, el condemnat també li explicava detalls de com eren les relacions sexuals amb la seva parella sentimental. 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Com un dofí la tinc jo», va dir l'agent a la seva companya

D'altra banda, dies més tard, l'agent li va ensenyar un plàtan mentre es desplaçaven fins a l'Aeroport de Lleida-Alguaire i li va insinuar que ell tenia els seus membres igual de grans que aquella fruita. «Com un dofí la tinc jo», va sentenciar. No obstant les declaracions de la víctima, l'agent va declarar en el judici que ell mai havia assetjat la seva companya i que, ni de bon tros, li havia dit mai que la violaria. En aquest sentit, el condemnat va al·legar que la dona havia tingut feia poc una ruptura sentimental i que, per aquest motiu, se sentia «deprimida».

No va dir el mateix la víctima qui sí que va assegurar que havia patit assetjament per part del seu company, tot i que va reconèixer que tenia sentiment de culpa per la situació viscuda i que se sentia «malament i preocupada». Per aquest motiu, finalment, va haver d'agafar la baixa i li van retirar l'arma. Per la seva banda, l'advocat de l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC), Jorge Piedrafita, ha lamentat que «fins que no hi hagi una reforma del Codi Penal, aquest tipus de conductes seguiran tenint condemnes lleus pels assetjadors».

 

 


Comentaris

envia el comentari