Catalunya Diari

Un nadó contreu la salmonel·losi a Espanya després de consumir una llet infectada

El producte és de la marca Lactalis i ja ha causat el contagi d'un altre menor a Grècia

Lactalis es la empresa que fabrica la leche que ha sido contaminada con la salmonela.
Lactalis és l'empresa que fabrica la llet que ha sigut contaminada amb la salmonel·la. | Cedida

Un nadó espanyol ha contret la salmonel·losi a causa del consum d'una llet en pols infectada. Es tracta del producte de la marca francesa Lactalis i se sospita que hi ha un altre cas igual a Grècia, segons han explicat científics de l'Institut Pasteur de França. Aquest segon cas encara està per confirmar.

Un article publicat a Eurosurveillance i signat per 16 científics de Pasteur i de l'Agència de Salut Pública de França explica que el lot de llet contaminada es va exportar a 66 països, dels quals 12 pertanyen a la Unió Europea.

Es va continuar comercialitzant

Malgrat que al desembre França ja va alertar del problema i va ordenar la retirada en tres fases dels 1.357 productes fabricats a la planta de Craon, d'on procedien els lots contaminats, gran part d'aquests van continuar comercialitzant-se a les grans superfícies.

Per aquest motiu, el Govern francès ha convocat avui als responsables de la gran distribució i demà es reuniran amb els encarregats del grup làctic Lactalis per intentar solucionar aquest escàndol.

Per la seva banda, el ministre francès d'Economia, Bruno Le Maire, ha condemnat a l'empresa encarregada de la llet infantil assegurant que han estat «negligents» i ha subratllat que aquest és un «cas greu pel qual hi haurà sancions per als implicats».

De moment es desconeixen més detalls sobre el menor espanyol afectat i sobre el seu estat de salut. No obstant això, cal destacar que la salmonel·losi té tractament i es pot prevenir evitant menjar aliments que puguin estar contaminats, com per exemple els ous crus o poc bullits.


Comentaris

envia el comentari