Catalunya Diari

Un nen procedent de Wuhan, nou cas sospitós de coronavirus a Catalunya

L'Agència de Salut Pública va descartar dimarts passat el primer cas sospitós que es va detectar a Catalunya

L'Agència de Salut Pública de Catalunya investiga un nou cas sospitós de coronavirus a Catalunya, un nen de 8 anys procedent de Wuhan, ciutat xinesa epicentre del brot. Segons ha confirmat aquest diumenge el Departament de Salut, el pacient es troba en el Centre Hospitalari de Referència per a malalties d'Alt Risc, que és l'Hospital Clínic, i es preveu que se'l traslladi a l'Hospital Sant Joan de Déu, no per la gravetat, sinó perquè és el centre de referència infantil.

Les proves que es faran al laboratori de suport de vigilància epidemiològica descartaran o confirmaran finalment el cas. Aquest procediment segueix l'establert en el protocol d'actuació a Catalunya davant de casos sospitosos de coronavirus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dos criteris epidemiològics

Els dos criteris epidemiològics establerts són haver estat a Wuhan menys de dues setmanes enrere -període d'incubació- o en contacte amb algú amb la malaltia; els dos criteris clínics, tenir una infecció respiratòria greu o bé tenir tos, dolor a la gola o febre encara que sigui de manera més lleu. Si una persona compleix un dels dos criteris epidemiològics i un dels dos clínics, s'activa el protocol per estudiar el cas, que passa de sospitós a trobar-se en fase d'investigació.

Els resultats de les anàlisis tarden entre 24 i 48 hores, seguint el procediment establert al protocol d'actuació a Catalunya davant de casos sospitosos del nou coronavirus. L'Agència de Salut Pública va descartar dimarts passat el primer cas sospitós que es va detectar a Catalunya. Es tractava d'un home de 33 anys procedent de Wuhan que va presentar símptomes el dia abans i les anàlisis del qual van donar negatiu.

Confirmen el primer cas de coronavirus a Espanya

Això no obstant, el Centre Nacional de Microbiologia ha confirmat passades les deu de la nit d'aquest divendres el primer cas d'infecció per coronavirus a Espanya, segons ha informat el Ministeri de Sanitat. Es tracta de l'anàlisi fet a una de les mostres enviades des de l'illa canària de la Gomera. El pacient es troba ingressat i aïllat en un centre hospitalari d'aquella localitat, tal com han confirmat fonts de sanitat a través del seu perfil de Twitter.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari