Catalunya Diari

La neu obliga a suspendre deu rutes de transport escolar al Pirineu

Al Pallars Sobirà s'han cancel·lat set línies, dos al Jussà i una més a l'Alt Urgell

Imatge dels autocars atrapats al Port del Comte | SCT

La neu caiguda durant les darreres hores ha continuat tenint afectació aquest dimarts en algunes línies de transport escolar. A les comarques del Pirineu, se n'han cancel·lat deu, de les quals set a la comarca del Pallars Sobirà. Un total de 65 alumnes s'hi han vist afectats, ja que les rutes amb sortida de Llessui, Vilamur, Olp, Pujalt, Gerri de la Sal i Rodés en direcció a la capital pallaresa no han pogut circular.

Mentrestant, al Jussà s'han suspès dos rutes, la de Pobellà - La Plana de Montrós i la de Sopeira - Aulàs - Espluga Serra, amb la qual cosa no s'ha pogut donar servei a disset estudiants. En el cas de l'Alt Urgell, tampoc ha funcionat la que uneix Bescaran i Estamariu amb la capital alturgellenca, amb divuit persones afectades.

Tres autocars escolars atrapats al Port del Comte

La setmana passada tres autocars de transport escolar amb 101 menors i els seus acompanyants es van quedar atrapats a Lladurs a causa de la nevada de les darreres hores. Segons va informar en el seu moment el Servei Català de Trànsit (STC), els autocars venien de Castelldefels i Santa Maria de Palautordera i es dirigien fins a la localitat lleidatana de Port del Compte per la via LV-4241. Els conductors dels vehicles van decidir aturar la seva marxa una vegada van arribar a Lladurs, ja que «no ho veien clar» i encara els hi quedava una estona de trajecte. Davant la situació, van decidir trucar al 112 i, finalment, va ser una patrulla dels Mossos d'Esquadra i els llevaneu, els que van obrir la via per a poder dirigir-se cap a l'estació.

Malgrat l'ensurt viscut, des del Servei Català de Trànsit van informar que no va haver cap incidència amb cap menor. Cal descatar que la incidència d'aquell matí no va ser un cas aïllat que ja són diverses les carreteres amb afectacions per les nevades a la demarcació de Lleida. Aquest tipus d'afectacions segueixen també durant aquesta setmana, amb una desena de carreteres afectades per la neu cada dia. Des del Servei Català de Trànsit demanen precaució als conductors i que, sobretot, se segueixin les seves recomanacions en el moment de circular.


Comentaris

envia el comentari