Catalunya Diari

Els Mossos busquen una noia desapareguda a Cornellà de Llobregat

La Janet és de Viladecans i se li va perdre la pista el passat 13 de març

Desapareguda
Ja fa quatre dies que la Janet va desaparèixer | Mossos d'Esquadra

Els Mossos demanen col·laboració ciutadana per a trobar Janet, una noia de Viladecans, al Baix Llobregat, que va desaparèixer el passat 13 de març a Cornellà. Per facilitar la cerca, la policia ha detallat que té 39 anys i porta unes ulleres de color negre.

Ja fa quatre dies que es va perdre la pista de Janet. Els Mossos demanen que qualsevol testimoni que l'hagi vist o en tingui alguna pista truqui al telèfon 112. Ja fa anys que la policia catalana disposa d'una oficina d'atenció a les persones desaparegudes, pionera a Europa. De fet, gran part de les desaparicions s'acaben resolent.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Catalunya, comunitat amb més desaparicions d'alt risc.

El ministeri d'Interior ha publicat dades sobre les desaparicions, de les quals se'n desprèn que Catalunya és la comunitat autònoma on més casos se'n registren. Acumula 547 denúncies actives, és a dir, sense resoldre, de les que 39 han estat confirmades com «d’alt risc». Si filem prim, Barcelona és al capdavant, amb 389 denúncies, seguida de Madrid, on s’han registrat 347 desaparicions.

Un 66% de les denúncies per desaparició a nivell estatal impliquen menors d'edat, una xifra que creix amb els anys i que va patir un augment especialment significatiu el passat 2018. A Catalunya, continuen actives 190 denúncies i 137 d'aquestes, són només a Barcelona. La meitat dels casos responen a fugues de centres d'acolliment per a menors estrangers no acompanyats, coneguts com a ‘menes’.

Els captats per sectes, casos complicats

El Ministeri d'Interior treballa en un protocol per millorar les investigacions i el tracte als familiars. Els seus representants s’han reunit, per exemple, amb familiars de víctimes captades per sectes, per conèixer de prop les circumstàncies en què es produeixen aquestes desaparicions, peculiars per les dificultats que es troben els qui les pateixen a l'hora d'acreditar els fets. Un altre impediment és l'absència d'un marc legal que reconegui el delicte de persuasió coercitiva

Interior designarà 'coordinadors provincials' que gestionin els casos de manera més personalitzada i  posarà en marxa també una pàgina web on s'inclouran fotos d'aproximadament 12.500 persones que són actualment a Espanya considerades oficialment desaparegudes.


Comentaris

envia el comentari