Catalunya Diari

Nou atac de l'os a prop de la població de Betlan, a la Val d'Aran

Des del Conselh Generau es mostren sorpresos pel fet que aquests atacs hagin estat tant propers a la població

L'atac de l'os s'ha registrat al poble de Betlan, a la Val d'Aran.
L'atac de l'os s'ha registrat al poble de Betlan, a la Val d'Aran. | LleidaDiari.cat

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han constatat recentment dos atacs d'os a ovelles que estaven pasturant en una finca protegida amb pastor elèctric al poble de Betlan, a la comarca de la Val d'Aran. Segons les primeres informacions, el primer dels atacs hauria tingut lloc la nit de dimecres a dijous i el segon la nit de dijous a divendres. L'os ha mort una ovella en el primer atac i un marrà en el segon. Des del Conselh Generau es mostren sorpresos pel fet que aquests atacs hagin estat tant propers a la població, ja que la finca on han tingut lloc marca el límit del poble amb la resta de prats.

Cal recordar que l'any passat es va visualitzar un exemplar d'os en una finca que confronta amb el nucli urbà de Les. Segons les autoritats araneses aquests atacs propers al poble de Betlan prenen en aquests moments una especial rellevància, ja que demostren que la proximitat a nuclis habitats no representa cap inconvenient de persuasió a l'hora de produir-se un atac. I és per això que cal prendre mesures.

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han documentat l'existència de petjades i han recollit excrements al voltant de les ovelles mortes. En aquest sentit, han instal·lat càmeres trampa per poder fotografiar l'os en el cas que torni en aquest mateix indret. En aquests darrers anys, els atacs al bestiar oví més propers a les poblacions de l'Aran s'han produït a la primavera i han disminuït quan arriba l'estiu, quan la tipologia dels mateixos deriva cap a ramats d'alta muntanya.

Imatge d'una de les ovelles atacades per l'os.
Imatge d'una de les ovelles atacades per l'os. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris
Elisseo

envia el comentari