Catalunya Diari

Es declaren dos nous incendis a la Terra Alta i al Ripollès

Les flames s'han originat a les poblacions de la Fatarella i Campdevànol, i compliquen encara més la tasca dels Serveis d'Emergència | Afortunadament, l'incendi del Ripollès ja està estabilitzat, si bé encara hi treballen sis dotacions dels Bombers

incendi
Es declaren dos nous incendis a la Terra Alta i al Ripollès | Bombers

Segueixen els problemes relacionats amb el foc arreu del territori català. Fa tan sols uns minuts, dos nous incendis s'han declarat a la Terra Alta i al Ripollès, complicant encara més l'àrdua labor dels Serveis d'Emergències catalans.

Un incendi a la Fatarella crema, de moment, 2 ha

Així les coses, durant la tarda d’avui dijous, 27 de juny, un foc s’ha desenvolupat a la zona del parc eòlic de la Fatarella, a la Terra Alta. Ara mateix, les flames cremen terreny forestal envoltat de camps de conreu, cosa que en facilitaria el control.

Els serveis d'emergència han rebut l'avís a les 15.26 hores i els Bombers de la Generalitat hi treballen amb cinc dotacions. Tal com han explicat des del mateix cos, s’està prioritzant el flanc esquerre. L’incendi afectaria unes dues hectàrees i segueix actiu, tot i que no es desenvolupa.

Un altre incendi crema al terme de Campdevànol, al Ripollès

D'altra banda, un foc ha cremat uns 1.850 metres quadrats a la zona del Coll de Casals, al terme de Campdevànol, al Ripollès. Les flames s'han declarat cap a dos quarts de tres de la tarda en aquest punt on hi ha vegetació forestal i s'hi han destinat dos helicòpters bombarders i set dotacions terrestres dels Bombers.

Els Bombers han aconseguit envoltar l'incendi cap a les quatre de la tarda, i ara mateix acaben de comunicar que ja han aconseguit estabilitzar les flames. En aquest sentit, també han fet patent que només continuen sobre el terreny un total de sis dotacions terrestres. A la zona on s'han declarat les flames no hi bufa vent. 

Demanen als veïns de Bovera i Maials que es confinin a casa

Tot això sense oblidar la resta de focus que segueixen actius al llarg del territori, i que afecten gran part de les terres de l'Ebre i Lleida. En aquest sentit, l'Ajuntament de Bovera ha emès un comunicat en el qual es demana que els veïns no surtin del poble davant el risc que l'incendi originat a la Ribera d'Ebre arribi fins a la comarca lleidatana de les Garrigues.

La mesura ha estat ordenada en primera instància per Protecció Civil, i també afecta la població de Maials, al Segrià. En aquest últim cas es demana a la gent gran, les embarassades, els infants i les persones amb problemes respiratoris que es tanquin a casa. L'incendi forestal de la Ribera d'Ebre continua actiu, amb especial preocupació pel franc dret, que crema sense control.


Comentaris

envia el comentari