Catalunya Diari

Els mossos impulsen euroordres de detenció per a carteristes fugits

La policia ja ha captat a 15 suposats lladres en cinc països europeus diferents
Agents dels Mossos d'Esquadra ja han detingut i posat davant del jutge a 15 persones enxampades en 5 països diferents | Mossos d'Esquadra

La pressió que la societat està exercint contra les forces policials perquè posi alguna mena de solució contra els carteristes de Barcelona va en augment. I, com a conseqüència, els Mossos d'Esquadra s'estan veient obligats a començar a actuar. Però a més, el problema s'està començant a notar arreu d'Europa.

 

Mossos ha iniciat una nova mesura: les ordres de detenció europees, a través de les quals tots els cossos policials es posen en contacte i es coordinen per detectar i detenir furtadors multireincidents que estiguin sent buscats a Barcelona o arreu d'Europa. Amb aquesta nova eina, els Mossos d'Esquadra ja han aconseguit localitzar i portar davant del jutge a 15 presumptes carteristes que van ser arrestats a Romania, Noruega, Bulgària, França i Alemanya.

 

 

Gran capacitat de mobilitat per Europa

Com ja és normal en aquest tipus d'individus, quan es veuen increpats per la infracció que cometen, fugen, ja que tenen una gran capacitat de mobilitat geogràfica. Com en els últims mesos s'ha notat molt el seu augment a la ciutat de Barcelona, la policia sospita que ara mateix es poden trobar a Pamplona durant la celebració dels Sant Fermines, atrets per la gran aglomeració de persones.

 

Més enllà de l'Estat espanyol, els carteristes també viatgen arreu d'Europa, sobretot per les grans capitals, com ho és Barcelona. Aquest cas es dóna, sobretot, quan es veuen assetjats pels cossos policials catalans, sigui quan els enxampen, o quan tenen pendents requeriments de detenció... És per això que aquesta eina pot resultar molt útil per quan els carteristes fugin de Catalunya i se'ls vulgui condemnar pels actes delictius que hagin pogut cometre.

 

310 carteristes tenen prohibit entrar al transport metropolità

El càstig penal per undelicte lleu de robatori, el qual és quan l'objecte o objectes sostrets no superen els 400 euros, és una multa. Des de la policia han assegurat que aquesta pena ja no és eficient per als carteristes, ja que moltes vegades poden cobrir aquesta multa amb el mateix botí que han robat.

 

És per aquest motiu que el càstig que ja s'implementa des de fa temps per part dels jutges és imposar ordres d'allunyament de l'entrada als transports públics de l'àrea metropolitana. Fins al moment ja s'han imposat 310 ordres d'allunyament a petició dels Mossos d'Esquadra.

 

Aquesta mesura és l'única que, des de la policia, veuen viable per a disminuir la problemàtica. Aquesta iniciativa, però, només té vigència dins del territori català, és a dir, després no tindran cap impediment per a seguir accedint a altres transports públics del país o Europa.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari