Un jove de 20 anys mor a Madrid per un nou cas de meningitis

La víctima va morir poques hores després d'ingressar a l'hospital de Torrejón d'Ardoz
Hospital de Torrejón de Ardoz | Cedida

Un jove de 20 anys ha perdut la vida a causa d'una meningitis a l'hospital de Torrejón d'Ardoz (Madrid), segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

 

Pel que sembla, el jove va acudir al centre hospitalari i va ser ingressat el mateix dia, dijous 22 a la tarda. Poques hores després, va morir. Segons han indicat diversos mitjans, la víctima era un veí de la localitat i estudiava a l'escola d'hostaleria d'Alcalá d'Henares.

 

Aquest mateix dia, des de Sanitat es va posar en marxa un protocol de mesures de prevenció en l'entorn del jove - la quimioprofilaxi -, el qual es va dur a terme tant als seus familiars com a l'escola a la qual anava.

Sisena víctima mortal

Fa tot just uns dies, un nen de 9 anys moria a Gran Canària a causa d'un possible cas de meningitis, mentre que dies abans - el passat 11 de febrer - un bebè d'onze mesos moria per meningitis a Sabadell, Barcelona.

 

Unes hores abans, a Jerez de la Frontera, Cadis, es registrava un possible nou cas de meningitis després que una menor perdés la vida. De la mateixa manera, es va posar en marxa la quimioprofilaxi, a través de la qual se subministra un tractament a les persones que hagin estat en contacte directe amb la persona afectada.

 

No obstant això, aquests no són els únics casos que s'han registrat a Espanya en el que va de 2018. Al mes de gener, a Catalunya, una nena de 17 mesos va morir pel mateix motiu a l'hospital Trueta de la localitat de Girona, mentre que a Archidona (Màlaga) un nen de 3 anys moria també a causa d'aquesta malaltia.

Una situació preocupant

Al llarg de 2017, s'han arribat a registrar desenes de casos similars. La meningitis, causada pel bacteri meningococ, se sol donar durant tot l'any i es pot manifestar en persones de qualsevol edat, tot i que és més freqüent en els nens d'entre 3 i 5 anys.

 

Per prevenir-ho, en algunes comunitats com Màlaga - més concretant, al municipi d'Archidona - es va començar a informar a través dels centres de salut sobre com actuar i reconèixer els possibles símptomes d'aquesta malaltia mortal, que es passa de forma més freqüent en els mesos d'hivern i primavera.Comentaris

envia el comentari