Catalunya Diari

Obren 2 expedients a la discoteca Biloba de Lleida per incomplir les mesures decretades

El local d'oci ja n'acumulava un per haver obert sense llicència el 23 de maig quan es va fer una festa amb 26 persones

Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de LLeida fent una vigilància per la ciutat.
Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de LLeida fent una vigilància per la ciutat. | LleidaDiari.cat

La Guàrdia Urbana ha obert dos expedients a la discoteca Biloba de Lleida per incomplir les mesures decretades per l'estat d'alarma, ja que aquest diumenge es van detectar 46 persones a la terrassa quan només està permès que n'hi hagi 25 en la fase actual de la desescalada.

Segons avança Segre i ha confirmat l'ACN de fonts municipals, els expedients són per desobediència i per superar l'aforament permès. A aquesta discoteca ja se li va obrir un altre expedient sancionador per una festa que s'hi va celebrar el 23 de maig quan encara no havia fet la sol·licitud per obrir la terrassa. El representant legal del local, Pau Simarro, assegura que la inspecció es va fer en el moment del «canvi de torn» i per això es va comptar més aforament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Poden ser objecte d'una sanció econòmica

Els expedients sancionadors que s'han obert a Biloba poden ser objecte d'una sanció econòmica per l'incompliment de la normativa decretada per l'estat d'alarma arran de la pandèmia de la Covid-19. Fonts municipals, han indicat que en el cas del primer expedient que es remet al 23 de maig, la discoteca tenia llicència de bar amb terrassa però encara no havia fet la sol·licitud per obrir-la. Aquest expedient en concret s'ha obert per desobediència mentre que els dos de diumenge passat són per duplicar l'aforament i també per desobediència.

El lletrat que actua com a representant legal del local d'oci, Pau Simarro, ha explicat que en el cas dels expedients de diumenge, els quals ha assegurat que encara no se'ls han notificat, l'acta de la policia inclou al redactat que hi havia 46 persones a les nou i deu del vespre, però que en un segon recompte només n'hi havia 25 i que això es deu al fet que al moment en què va comparèixer la Guàrdia Urbana, s'estava fent el canvi de torn, ja que actualment l'establiment es regeix per un funcionament d'accés a partir de cita prèvia.

 

La Guàrdia Urbana també va fer acte de presència al local

Simarro ha assegurat també que el primer expedient referit a la festa del 23 de maig encara no li han notificat. Així mateix, ha explicat que divendres passat, a tres quarts de dotze de la nit, la Guàrdia Urbana també va fer acte de presència al local per notificar que s'havia desestimat l'ampliació de la terrassa perquè faltaven set documents que aquest dimecres haurien estat ja entregat. L'advocat ha dit estar en contra d'aquesta desestimació perquè quan es vol ampliar la terrassa només cal comunicar-ho.

Així mateix, ha recordat que Biloba té una terrassa de 2.400 metres quadrats i que la llicència del local permet un aforament de 1.307 persones de peu, que en el moment actual, amb el permís només d'obrir terrasses, suposa que n'hi podrien cabre fins a 241.


Comentaris

envia el comentari