Catalunya Diari

Obren un expedient a un bomber de Lleida per una acció de suport a Pablo Hasel

La CUP s'ha solidaritzat amb el treballador i exigeix a Interior l'arxivament de l'expedient

La Generalitat ha obert un expedient sancionador a un bomber del Parc de Lleida per haver-se mostrat solidari amb el raper Pablo Hasel després del seu empresonament per les lletres de les seves cançons.

El cas ha estat denunciat per la Intersindical, ja que el bomber és afiliat del sindicat i ara la CUP s'hi ha solidaritzat i ha demanat al Departament d'Interior que l'arxivi. Els anticapitalistes entenen que tant la denúncia a Fiscalia com el mateix expedient disciplinari són un pas més en la persecució de la llibertat d'expressió en general així com dels bombers en particular.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La CUP recorda que ja durant l'1-O els bombers van estar en el punt de mira per protegir drets i llibertats. La CUP veu inconcebible que sigui ara ERC qui des d'Interior «reprimeixi els drets dels bombers» com en aquest cas de Lleida. Segons la formació, l'acció del bomber va consistir en fer la seva feina de comprovar l'estat del material del propi parc però fent sonar la música de Pablo Hasel per denunciar els abusos de la casa reial.

Pla curt on es pot veure al raper Pablo Hasel conduït pels Mossos d'Esquadra al cotxe policial després de la seva detenció al Rectorat de la UdL
La Generalitat obre un expedient a un bomber de Lleida per una acció de suport a Pablo Hasel | LleidaDiari.cat

Hasel feia poc que acabava d'entrar a la presó de Ponent

En aquell moment, Hasel feia poc que acabava d'entrar a la presó de Ponent, just al costat del Parc de Bombers de Lleida. La CUP creu que aquest fet no pot merèixer cap sanció disciplinària des del moment en què ni el bomber va sortir del parc ni va fer un ús indegut dels equips així com tampoc va atemptar contra el cos, sinó que es va limitar a fer una comprovació rutinària de material.

Els anticapitalistes estan convençuts que si hagués posat una altra música, no hauria implicat l'obertura de cap expedient sancionador, per la qual cosa, es posa de manifest el caràcter repressiu de la mesura.

Per tot plegat, la CUP exigeix a Interior l'arxivament de l'expedient i el ple restabliment dels drets del bomber del parc de Lleida, i consideren que la Generalitat l'ha sotmès a una persecució ideològica totalment «desproporcionada i injustificable».


Comentaris

envia el comentari