Catalunya Diari

Els Agents Rurals recuperen 1.200 ocells protegits en una furgoneta per als concursos il路legals de cant

Els detinguts portaven les aus des d鈥橝ndalusia a Barcelona i haurien guanyat 120.000 euros pel tr脿fic d鈥檈sp猫cies protegides
Els agents rurals van interceptar dijous milers d'ocells engabiats en una furgoneta | Agents Rurals

Els Agents Rurals han interceptat aquest dijous a la nit al peatge de Martorell de l'AP-7 una furgoneta amb 1.214 ocells cantaires procedents de Cadis sense cap perm铆s. Els ocells fring铆l路lids intervinguts s贸n 900 caderneres, 37 passerells, 43 pinsans i 234 verdums. De tots els ocells recuperats, 15 han aparegut morts per efectes de les condicions deficients del transport.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les not铆cies m茅s importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu铆!

 

La resta d鈥檕cells recuperats han estat traslladats a un Centre de Recuperaci贸 de Fauna Salvatge del Departament de Territori i Sostenibilitat per passar una revisi贸 veterin脿ria i iniciar la seva reintroducci贸 al medi natural. El cas es traslladar脿 a la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona per un presumpte delicte contra la fauna i de falsedat documental.

 

Arran de la investigaci贸 pr猫via, els agents rurals tenien coneixement que una furgoneta procedent d鈥橝ndalusia podia estar traslladant a Catalunya una gran quantitat de fring铆l路lids per a la seva comercialitzaci贸 il路l铆cita, motiu pel qual, van establir un control policial al pas de l鈥櫭爎ea de peatge de Martorell de l鈥檃utopista AP-7, on, finalment, van poder aturar el vehicle.

 

Haurien portat engabiats milers de petits ocells dins un espai en p猫ssimes condicions

Les investigacions efectuades pel Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d鈥橝gents Rurals apunten que els ocells han estat ca莽ats furtivament a la prov铆ncia de Cadis i que les persones denunciades realitzaven peri貌dicament viatges des d鈥橝ndalusia a Catalunya per a comercialitzar els ocells i proveir a diferents intermediaris que els revenen en diferents llocs de l鈥櫭爎ea metropolitana de Barcelona.

 

Segons les investigacions, aquestes persones haurien efectuat tres viatges previs a l鈥檃ctual, havent transportat juntament amb els intervinguts la passada nit, m茅s de 4.000 ocells. At猫s que el preu d鈥檃quests ocells al mercat il路legal 茅s d鈥檜ns 30 euros per exemplar, es calcula que el valor al mercat negre per aquests individus seria d鈥檜ns 120.000 euros.

 

Els ocells viatjaven dins el maleter, allotjats en vuit grans gabions en condicions de transport poc adequades (sense abeuradors d鈥檃igua i amb elements de ventilaci贸 poc efica莽os). Alhora, el conductor i el vehicle no estan inscrits al Registre de transportistes i mitjans de transport d'animals vius, fet que indica que el conductor no disposava dels permisos per realitzar un transport respectu贸s d鈥檃nimals.

 

Xarxa de tr脿fic il路legal d鈥檕cells de cant

Els agents rurals informen que l鈥檃ctivitat ocellaire de concursos de cant no ha disminu茂t, fet que incentiva l鈥檈stabliment d鈥檜n mercat negre en l鈥櫭爉bit de l鈥櫭爎ea metropolitana de Barcelona d鈥檃quest tipus d鈥檕cells. L鈥檈levada pressi贸 inspectora dels Agents Rurals sobre la captura furtiva d鈥檃questes esp猫cies a Catalunya, ha motivat que per esquivar aquest control s鈥檋agi establert un tr脿fic d鈥檃nimals d鈥檃questes esp猫cies provinents de captures fora de Catalunya. Els infractors podrien entrar a la pres贸 fins a 2 anys per la possessi贸 i tr脿fic d鈥檈sp猫cies protegides de la fauna salvatge.

Tamb茅 et pot interessar:Comentaris

envia el comentari