L’OMS demana a la població que «es prepari» per una pròxima onada de coronavirus

L'equip de mostres d'Atenció Primària de Lleida preparant-se per fer proves PCR en una residència d'Aitona. Imatge del 7 de juliol de 2020

L'OMS envia un missatge d'advertència a tothom perquè es prepari per a una possible nova onada | CatalunyaDiari

L'Organització Mundial de la Salut ha tornat a enviar una advertència a la població respecte a la pandèmia de coronavirus. Mentre investigadors de tot el món treballen per treure una vacuna com més aviat millor, l'OMS llança un missatge contundent sobre Espanya, però que es pot extrapolar a tot el món.

 

María Neira, directora de Salut Pública i Medi Ambient de l'Organització, ha explicat per al mitjà 'El País' que Espanya encara es troba en la primera onada de contagis del virus. No obstant això, insisteix que continuaran havent-hi rebrots, per la qual cosa cal «saber respondre».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La directora, María Neira, ha explicat que gràcies a l'Estat d'Alarma i a les mesures que es van implantar durant els mesos més durs de la crisi sanitària, Espanya va poder reduir «gairebé al mínim» l'expansió del coronavirus, però ara, el virus ha tornat a aparèixer.

 

Assegura que «és millor que tothom es prepari»

«Encara estem en la primera onada» insisteix la directora de l'OMS, per a després dir que «és millor que tothom es prepari». I és que, segons afirma l'experta, mentre que alguns casos només seran brots petits, és possible que uns altres tinguin, com a resultat, la transmissió comunitària, que ja ha començat en alguns punts de Catalunya.

 

«L'important és saber respondre, tenir aquest sistema epidemiològic molt, molt sensible i saber fer una cirurgia gairebé estètica, molt elegant, s’ha de saber tallar el menys possible» continua explicant María Neira.

 

«És a dir, solucions molt adaptades a la situació per a no tornar a situacions tan dramàtiques» detalla, per a acabar donant un missatge contundent: «A més de parlar del nombre de casos, és important recordar a la població el nombre de defuncions».

 

L'estratègia que s'ha de seguir és «més sòlida» segons l’experta, i consisteix, bàsicament, a detectar, fer tests, rastrejar contactes, aïllar i posar en quarantena. «És el que funciona. Hem de centrar-nos en el que sabem i en estudiar exhaustivament cada brot per a aprendre d'ell» explica. A més, insisteix que «si el problema són els rastrejadors, cal corregir-lo com abans millor».