Catalunya Diari

Operació antiterrorista dels Mossos a Barcelona i Igualada

L'operació està en marxa des de primera hora d'aquest matí a les dues ciutats i s'han fet sis entrades i escorcolls

Imatge d'un agent del GEI dels Mossos
Imatge d'un agent del GEI dels Mossos en una de les entrades que s'estan fent a Barcelona i Igualada. | CatalunyaDiari

 

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa una operació antiterrorista a primera hora d'aquest dimarts, 15 de gener, a Barcelona i igualada. Agents del GEI dels Mossos han assaltat diversos punts de Barcelona per detenir a diverses persones. Ara per ara no es coneixen molts detalls de l'operació però sí que s'ha pogut confirmar que es tracta d'una operació amb una llarga investigació de la Comissaria General d'Informació i que s'han fet sis entrades i escorcolls. Una d'aquestes entrades és un pis del centre de Barcelona, segons ha pogut saber 'CatalunyaDiari'. L'operació s'ha fet des dels Mossos d'Esquadra sota la tutela del jutjat número 6 de l'Audiència Nacional.

'Cas Alexandria', la investigació en curs

Segons han explicat fonts de la investigació, el comando que s’ha desarticulat avui a Barcelona i a l’Anoia tenia capacitat i intenció de cometre una acció terrorista a Catalunya. Encara no es coneixen les nacionalitats dels detinguts i tampoc si la policia ha pogut localitzar tots els objectius de la investigació. No s’han registrat incidents durant les entrades i detencions. D'altra banda, també cal destacar que la investigació continua en curs i els Mossos els preveien la «capacitat d'atemptar». 

Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa una operació antiterrorista a primera hora d'aquest dimarts | CatalunyaDiari.cat

 

La investigació de la policia catalana, amb el nom de cas Alexandria, intenta desarticular una cèl·lula terrorista establerta a Catalunya amb vincles amb la delinqüència comuna.

  

La majoria de les entrades són a Barcelona. A Igualada s'ha fet una detenció, i es preveu que se'n produeixin al voltant d'una desena. Amb tot, acabar amb el terrorisme no és l'únic objectiu que persegueixen, ja que, segons els Mossos, l'operatiu també està obert per tràfic de drogues, robatoris i organització criminal. La majoria dels integrants d'aquesta organització són joves de nacionalitat marroquina i algeriana.

Un home va ser detingut el passat desembre

Fa poc menys d’un mes, la Policia Nacional va detenir un home de 33 anys i nacionalitat marroquina a Mataró, al Maresme, en considerar-lo un «perillós» terrorista del DAESH. Mohamed I.M. havia participat en la guerra de Síria i comptava amb una Ordre Internacional de Detenció, i en l’operació van col·laborar la Diréction Général de la Surveillance du Territoire, el Centre Nacional d’Intel·ligència espanyol i la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona.

Mossos d'Esquadra
Els Mossos han dut a terme un total de sis entrades i escorcolls | CatalunyaDiari.cat

 

Tan sols un dia després, concretament el 23 de desembre, els Mossos d’Esquadra rebien l’avís d’una «amenaça d’un individu que tindria la intenció d’intentar cometre una acció terrorista el dia 25 de desembre mitjançant un atropellament amb autocar o similar». Per aquest motiu, van alertar la Guàrdia Urbana de Barcelona i van prendre la determinació d’incrementar la vigilància del centre de la ciutat comtal.

Barcelona, en el punt de mira dels terroristes

I, malgrat que finalment Lmid Brahim —que era el nom d’aquest individu— no va dur a terme la seva comesa, les forces de l’ordre van esbrinar que comptava amb més d’un còmplice, motiu pel qual van activar tots els mecanismes existents per trobar-los.

Amb tot, cal recordar que l’Estat Islàmic ha publicat en diverses ocasions vídeos propagandístics on marquen Barcelona com un objectiu terrorista, convidant els seus seguidors a sembrar el pànic i a organitzar i cometre atemptats a la capital de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari