Catalunya Diari

Uns desconeguts orinen i tapen amb una bandera espanyola el monument a Lluís Companys al Tarròs

Ho han difós a través de les xarxes socials amb el perfil 'Asociación Unión de Brigadas'

Uns desconeguts han orinat i tapat amb una bandera espanyola la placa commemorativa que hi ha al monument a Lluís Companys al Tarròs, al municipi de Tornabous, a la comarca de l'Urgell, el poble natal de l'expresident afusellat pel feixisme. L'acte vandàlic està enregistrat amb vídeo i de nit i s'ha difós a les xarxes socials a través de perfil 'Asociación Unión de Brigadas', un col·lectiu que diu dedicar-se a la «neteja de propaganda golpista i separatista». Al vídeo se senten els comentaris de l'autor insultant a Companys.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

No és la primera vegada que el monument a Lluís Companys del Tarròs és víctima d'un acte vandàlic com aquest i de fet ja fa uns anys que l'Ajuntament hi va instal·lar càmeres de videovigilància per mirar d'identificar els autors quan tinguessin lloc fets com el registrat recentment.

Bandera espanyola a Tremp

Paral·lelament, l'Ajuntament de Tremp també ha denunciat aquest dilluns al matí que les portes del Consistori han despertat amb una imatge de la bandera espanyola enganxada als vidres de l'entrada. Segons han informat des del Consistori a través de les xarxes socials, «condemnem i rebutgem l'acte vandàlic esdevingut a la porta de l'edifici de l'Ajuntament. Continuarem treballant pels drets i llibertats de totes».

Cal recordar que aquesta no és la primera vegada en poques setmanes que la demarcació de Lleida viu un acte de tipologia similar. De fet, la Seu Vella de Lleida va aparèixer fa dues setmanes amb una gran bandera espanyola penjada d'una de les bastides de les obres que s'estan duent a terme a l'emblemàtic monument lleidatà. Concretament, els fets van tenir lloc el passat 20 de juny i la bandera es podia veure des de diferents punts de la ciutat. Les xarxes socials no van trigar en fer-se ressò dels fets i, un d'ells va ser el Sr. Postu després de rebre diversos missatges informant-lo de la situació. En aquest sentit, des de la pàgina del Postureig de Lleida va escriure que: «És el que busquen i hi caieu de quatre potes. És xungo utilitzar un símbol que hauria de representar tot un país per generar crispació i divisió entre ells mateixos. Són plens d'odi. Ja s'ho faran».


Comentaris

envia el comentari