Catalunya Diari

Troben mort l'os Cachou

Un mascle de 6 anys que feia un mes i mig que havia abandonat la cova d'hibernació, i s'havia mogut per Mijaran, França i el Baish Aran

Imatge del moment en que es troba l'os Cachou mort a la Val d'Aran, el dia 10 d'abril de 2020.
Imatge del moment en què es troba l'os Cachou mort a la Val d'Aran. | LleidaDiari.cat

Una patrulla d'Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han trobat mort aquest dijous a l'os Cachou al municipi de Les, a la Val d'Aran. Precisament, el senyal del collar GPS que duia l'animal ha estat clau per comprovar que feia dies que no es movia de lloc, una zona de difícil accés de Soberpera, i localitzar-lo. Els Agents Rurals també han col·laborat en les tasques de recuperació del cadàver, que ha estat traslladat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) perquè el Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge en realitzi la necròpsia. De moment, es desconeix la causa de la mort d'aquest os, un mascle de 6 anys que feia un mes i mig que havia abandonat la cova d'hibernació, i s'havia mogut per Mijaran, França i el Baish Aran.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Cachou va ser capturat fa aproximadament un any a la zona de Montcorbau per col·locar-li un collar GPS i d'aquesta manera poder-li seguir els moviments. Gràcies a aquest dispositiu emissor es va poder comprovar que va ser el causant de diversos atacs a bestiar equí durant la tardor. Arran d'això, Agents de Medi Ambient del Conselh Generau van intentar foragitar-lo i aplicar diverses mesures de condicionament aversiu per evitar aquest comportament depredador, de manera que l'os no havia tornat a atacar a d'altres animats des de principis d'octubre de l'any passat.
 
 
El plantígrad es va fer «famós» per ser considerat un os amb un «caràcter problemàtic» i una «forta depredació». El seu comportament anòmal va fer que la Generalitat és planteges seriosament la possibilitat d'haver-lo d'extreure del medi i el sector ramader ho va demanar enèrgicament en diferents manifestacions arreu del Pirineu. El síndic d'Aran, Francés Boya, va ser un dels polítics del territori que més enèrgicament va demanar la «retirada immediata» de Cachou, petició que va fer després del cinquè atac de l'animal a bestiar equí.

Comentaris

envia el comentari