Catalunya Diari

Dura agressió d’un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida a un ciutadà marroquí

Els fets van tenir lloc aquest dimecres a la nit

 

Un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida ha agredit aquest dimecres brutalment a un ciutadà marroquí en un bar de Lleida. El vídeo, publicat per La Veu de Lleida, ha començat a córrer ràpidament per les xarxes socials per denunciar la dura agressió.

 

Segons s’explica en la publicació, els fets van tenir lloc aquest dimecres a la nit en un bar de la ciutat ubicat al carrer Comtes d’Urgell. Segons testimonis presencials, tot va començar quan un veí va alertar als agents que fora del bar hi havia dos joves parlant amb un to de veu alt. En arribar la policia, va fer entrar per la força un dels joves, i l’altre va saltar en defensa del seu company. Va ser aleshores quan l’agent el va tirar a terra i va començar a agredir-lo. Finalment, dos joves van ser detinguts.

Per la seva part, la regidora de Seguretat Ciutadana de la Paeria, Sara Mestres, ha assegurat aquest migdia a LleidaDiari.cat que la gravació és «parcial» i que va ser la patrulla policial la que va patir agressions amb caixes de cervesa abans que s'enregistrés el vídeo que ha circulat per les xarxes. En aquest sentit, Mestres ha explicat que ara caldrà esperar la resolució dels jutjats de guàrdia de Lleida i que, en el cas que sigui necessari, s'obrirà un expedient a l'agent si s'escau. No obstant això, la regidora de Seguretat Ciutadana ha preferit no entrar a valorar l'agressió de l'urbà.

 

Un altre dels aspectes que ha volgut destacar Mestres ha estat el de les amenaces que va rebre un dels agents. «Un dels detinguts li va dir que sabia que tenia dona i fills i que els hi tallaria el coll», ha dit Mestres. Finalment, la regidora de Seguretat Ciutadana ha informat que el bar on van tenir lloc els fets té quatre actes per consum de drogues a l'interior i a les portes del local i que, els mateixos detinguts, també compten amb diversos antecedents per agressions a agents de l'autoritat d'altres cossos policials.Comentaris

envia el comentari