Catalunya Diari

Els pagesos de Baldomar: «Tenim les màquines de segar parades i farem el que puguem»

Veïns dels nuclis on crema el foc d'Artesa de Segre viuen esperen que sense vent els Bombers el puguin controlar

Els pagesos de Baldomar i la resta de nuclis d'Artesa de Segre afectats per l'incendi forestal que crema des de dimecres han aturat les màquines de segar en plena recol·lecció del cereal i han posat a disposició els seus tractors per llaurar els camps i mirar de frenar així l'avenç de les flames.

Ho ha explicat l'Albert Castellà, un pagès de Baldomar que ha destacat que han adoptat aquest compromís per «respecte» cap als Bombers i que no es vegin «desbordats» davant l'onada de calor i els focs que hi ha. Els veïns de la zona de l'incendi confien que aquest dijous, amb el vent en calma, es pugui controlar l'incendi i també han relatat que les flames han arribat a tan sols 300 metres de cases d'Alòs de Balaguer.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant tota la tarda de dimecres molts pagesos de la zona de l'incendi de Baldomar ja van aturar les màquines de segar i es van posar a llaurar els perímetres dels camps per fer tallafocs i evitar que les flames saltin cap a les zones boscoses. Aquest dijous el vent ha encalmat però hi ha un fum espès i molta calitja que no permet veure la magnitud de l'incendi ni les flames. Albert Castellà ha assenyalat amb preocupació que hi ha molta massa forestal, que els accessos són complicats i que a més a més tot el terreny està molt sec per fa més d'un mes i mig que no plou amb ganes.

El foc a 300 metres de casa seva

Per la seva banda, en Pablo Díaz, un veí d'Alòs de Balaguer ha explicat que a les nou del vespre tenien el foc a 300 metres de casa seva i ha lamentat que malgrat la feina dels Bombers, les flames han arribat a aquest municipi des de 5 quilòmetres. Això va ser degut al canvi d'aire que hi va haver a mitja tarda, quan els Bombers estaven centrats a evitar l'avenç del foc cap a la Clua.

Alòs de Balaguer és un dels municipis on es va demanar el confinament dels seus veïns per precaució davant la proliferació del fum, però en el cas d'en Pablo Díaz, ha decidit passar la nit fora de casa perquè tenia el foc molt a prop i a casa hi havia els seus fills i animals.

A la zona de l'incendi hi ha un important desplegament de Bombers, que s'ha reforçat amb unitats de l'exèrcit espanyol. Els Mossos d'Esquadra controlen la circulació per les carreteres que condueixen als diferents nuclis de població i només deixen passar els serveis d'emergències i aquells veïns que necessiten arribar als seus domicilis o a les granges de bestiar.


Comentaris

envia el comentari