Catalunya Diari

Una parella es queda 500 euros del lloguer fraudulent d'un pis a Lleida

Els detinguts, amb nombrosos antecedents, ja havia estafat 13 persones més, totes d'origen estranger

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous una dona de 65 anys i un home de 58 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa. El passat dimarts un veí de Lleida va denunciar que havia avançat 900 euros per llogar un pis als ara detinguts, però al final no li havien cedit el pis i només li havien retornat 400 euros.

Els investigadors van constatar que es tractava de dues persones que ja havien estat denunciades anteriorment per fets similars i que ell ja havia estat detingut anteriorment. Concretament, els detinguts tenen altres causes judicialitzades per tretze estafes similars, a persones d'origen estranger, i la quantitat estafada, des de l'agost de 2020, ascendeix a 10.500 euros.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els detinguts publicaven en pàgines web anuncis de pisos de lloguer. Les víctimes, sempre persones immigrants, contactaven amb ells i quedaven després per veure els apartaments que els podien interessar. Quan els interessats volien formalitzar el lloguer, havien de donar una paga i senyal, a l'espera del lliurament del pis. Després, els intermediaris posaven diverses excuses, mai arribaven a entregar el pis i no retornaven els diners avançats.

Està previst que els detinguts passin aquest divendres a disposició del jutjat

Els Mossos recorden que en cas de lliurar diners per avançat en aquesta mena de transaccions, cal exigir un document o rebut amb les dades de les persones que intervenen per tal de poder demostrar o exigir després l'import en cas 'incidències. Està previst que els detinguts passin aquest divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Comentaris

envia el comentari