Recullen més d'un milió de signatures per inhabilitar als jutges que van sentenciar 'La Manada'

La gallega Alba Mariño ha engegat la campanya a la plataforma Change.org
'La Manada' | Cedida

Més d'un milió de signatures en menys de 24 hores. Això és el que ha aconseguit la petició que la gallega Alba Mariño ha engegat a la plataforma Change.org per inhabilitar als jutges que aquest dijous van dictar la sentència contra 'La Manada', condemnant-los a nou anys de presó per abusar sexualment d'una jove de 18 anys en els Sanfermines del 2016.

 

«Atès que el tribunal encarregat de dictar sentència en el judici de 'La Manada' entén que no va existir violència i intimidació en aquest cas, sol·licito la inhabilitació dels magistrats que componen el mateix», diu la dona en la petició virtual.

 

«En un país en el qual tenim un problema de violència masclista tan greu, no podem permetre'ns jutges i magistrats que considerin que perquè existeixi agressió sexual no n'hi ha prou que cinc homes agredeixin a una jove indefensa i en estat d'embriaguesa a la qual posteriorment van abandonar i van robar el telèfon perquè no pogués ser auxiliada», afegeix Alba.

Nou anys de presó per abús sexual

L'Audiència de Navarra va emetre aquest dijous la resolució del cas contra els membres de 'La Manada'. José Ángel Prenda, Ángel Boza, Jesús Escudero, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Jesús Cabezuelo han estat condemnats pel delicte continuat d'abús sexual sobre la jove de 18 anys, per la qual cosa hauran de complir la pena de 9 anys de presó.

 

També hauran de respectar la prohibició d'acostar-se a l'afectada a una distància menor de 500 metres i els cinc anys de llibertat vigilada, posterior al compliment de la pena. Finalment, tots els condemnats hauran d'indemnitzar, de manera conjunta, la denunciant. Per això, hauran d'abonar la quantitat de 50.000 euros. A més, també hauran d'afrontar el pagament de 1.531,37 euros, el qual es destinarà al Servei Navarro de Salut.

D'aquesta manera, els cinc membres de 'La Manada' han quedat absolts de la resta de delictes als quals van ser acusats inicialment, entre els quals s'incloïa un delicte continuat d'agressió sexual, un delicte de robatori amb violència i un delicte contra la intimitat.

 

Un dels jutges va votar a favor de l'absolució

Han estat moltes les persones que han mostrat una gran indignació amb la resolució considerant que haurien d'haver estat condemnats per violació, no obstant això, un dels magistrats que havien de votar per a la resolució del cas, Ricardo Javier González, té una opinió molt diferent. Ha votat a favor de la posada en llibertat dels joves en considerar que la suposada víctima no es va negar a cap moment a mantenir relacions sexuals amb els nois.

 

Assegura l'home que en l'expressió o els moviments de la jove, en el vídeo gravat per 'La Manada', no veu «cap indici d'oposició, rebuig, disgust, fàstic, repugnància, negativa, incomoditat, sofriment, dolor, por, descontent, desconcert o qualsevol altre sentiment similar», segons 'El Español'.

 

Per contra, afirma que el que ell aprecia és alguna cosa molt diferent: «L'expressió del seu rostre és en tot moment relaxada i distesa i, precisament per això, incompatible al meu judici amb qualsevol sentiment de por, temor, rebuig o negativa. El que em suggereixen els seus gestos, expressions i els sons que emet és excitació sexual».Comentaris

envia el comentari